Kun Brasilian suurseura Santos tiedotti muutama päivä sitten, että seuran oma kasvatti ja takavuosien megatähti Robinho, 36, palaa seuraan pelaamaan, teki se kiinnityksen vain pienellä taloudellisella uhrauksella. Santos maksaa Robinholle viiden kuukauden sopimuksen ajalta vain 230 euroa kuussa.

Robinhon palkkaaminen on kuitenkin osoittautumassa Santosille odotettua kalliimmaksi, sillä seura menetti jo ensimmäisen sponsorinsa kiinnityksen myötä. Orthopride-nimisen yrityksen vetäytymisestä kertoo brasilialaislehti Globo Esporte.

Orthopride perustelee päätöstään sillä, että sen asiakkaat ovat suurelta osin naisia. Se kertoo tehneensä ratkaisun ”kunnioituksesta tuotteitaan kuluttavia naisia kohtaan”.

Syytä ei tarvitse kauaa pohtia. Robinho tuomittiin vuonna 2017 Italiassa yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen joukkoraiskauksesta. Syytettyjä miehiä oli kaikkiaan kuusi. He saivat tuomionsa 22-vuotiaan naisen raiskauksesta milanolaisessa yökerhossa tammikuussa 2013.

[readmore from=Robinho]

Hän ei ole kuitenkaan viettänyt päivääkään vankilassa, vaan on jatkanut pelaamista edelleen. Brasilian laki ei salli Robinhon tai muidenkaan luovuttamista, ja Robinho on ”turvassa” vankilalta, kunhan välttää Italiaan matkustamista.

Tuomion saadessaan Robinho pelasi brasilialaisessa Atlético Mineirossa, mutta viimeiset vajaat kolme vuotta hän on viettänyt Turkissa, Sivassporin ja Basaksehirin joukkueissa. Aiemmin Robinho on pelannut muun muassa Real Madridissa, Manchester Cityssä ja AC Milanissa. A-maaotteluita hänellä on pelattuna sata.

Lähde: Cope