Huuhkajat sai keskiviikkona tylyn oppitunnin suoraan Euroopan huipputasolta, kun Puola oli Gdanskissa pelatussa harjoitusottelussa parempi maalein 5-1. Suomen ainoan maalin teki toisella puoliajalla vasta toista maaotteluaan pelannut Ilmari Niskanen. KuPS-kasvatin maali muistutti viime kauden veikkausliigamestaruuden ratkaissutta osumaa, ja nytkin vasemman jalan laukaus kiersi kauniisti takanurkkaan.

Niskasen seura FC Ingolstadt huomioi Twitter-tilillään Huuhkajien sosiaaliseen mediaan lataaman Niskasen haastattelun. Näin laitahyökkääjä kommentoi debyyttimaaliaan A-maajoukkueessa.

– Olihan se huikea fiilis, lokakuun lopussa 23 vuotta täyttävä Niskanen aloitti vastauksensa.

– Siinä täyttyi jo toinen unelma aika äkkiä: ensin viime kuussa maajoukkuedebyytti ja nyt toisessa matsissa maali tilille. Tavallaan aika siisti fiilis, mutta kun tilanne oli siinä vaiheessa jo 4-0, niin vei se vähän siitä fiilistä pois.

– Maalin tuulettaminen on aina se ykkösjuttu maalin jälkeen, mutta nyt ei ihan pystynyt tuulettamaan. On se silti siitä huolimatta valtavan siisti juttu.

[readmore from=Niskanen-Ilmari]

Niskanenkin halusi toki jättää tappiofiiliksen pian taakse ja katsoa kohti otteluita Bulgariaa ja Irlantia vastaan.

– Käsitellään tämä tappio tässä huomisen ja ylihuomisen takia, mutta sunnuntaina on jo uusi matsi. Minulla on täydellinen luotto siihen, että me pystytään tämä matsi nollaamaan ja ottamaan sunnuntaina kotiyleisön edessä täydet pointsit.

– Tuntuu älyttömän siistiltä päästä kannattajien eteen Stadikalle. Vaikka katsojamäärä ei olekaan ihan älytön, niin on se silti ihan mahtavaa, Niskanen päätti.

FC Ingolstadt 04_EN

@Schanzer_EN
We don’t understand a single word, but we are very proud of you, Immi! You don’t need to understand Ilmari #Niskanen to feel his mix of sadness & happiness. Keep on fighting, #Huuhkajat ! #POLFIN

Huuhkajat

@Huuhkajat
Tunnelmia Gdanskista | 🇵🇱🆚🇫🇮 | Ilmari Niskanen!

Toinen A-maaottelu ja A-maajoukkueuran avausmaali saivat pienen hymynkareen Ilmari Niskasen kasvoille tappiosta huolimatta.

Sunnuntaina palataan kotiyleisön eteen ja Bulgarian kaatoon! 🇫🇮🆚🇧🇬

#Huuhkajat #POLFIN #MeOlemmeSuomi