Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Neymar on joutunut kauden 2020-21 käynnistyttyä huonoon valoon hänen väitettyjen roskapuheidensa takia.

Marseille-puolustaja Alvaro Gonzalez ja Neymar kinastelivat tunnetusti keskenään läpi Ranskan Ligue 1 -ottelun 13. syyskuuta, kun Marseille voitti pariisilaiset 1-0-lukemin.

Kiihkeässä ottelussa erotuomari joutui näyttämään jopa viidelle pelaajalle punaista korttia. Yksi ulosajetuista pelaajista oli Neymar, joka läimäytti Gonzalezia takaraivoon pelin lopussa. Ottelun jälkeen Neymar sanoi, että Álvaro nimitti häntä apinaksi.

Neymar on sen jälkeen saanut syytteitä Hiroki Sakain loukkaamisesta rasistisin kommentein samassa ottelussa. Hän ja Gonzalez ovat kuitenkin selvinneet kumpikin ilman lisärangaistuksia, Ranskan jalkapalloliitto on vahvistanut.

Tappouhkauksiakin saaneen Gonzalezin mielestä Neymar ei ansaitse hänen kunnioitustaan ja väittää PSG-tähden yrittäneen provosoida häntä heidän palkkaeroilla. Samalla Marseille-pelaaja kielsi uudemman kerran kutsuneensa brassipelaajaa apinaksi.

[readmore from=PSG]

– Neymar kertoi tienaavansa enemmän päivässä kuin minä vuodessa. Se on totta, mutta minä sanoin hänelle olevani hyvin tyytyväinen palkkaani. Neymarin koko ottelu sinä päivänä oli hyvin harmillinen, täynnä provokaatiota, Gonzalez kertoi Onda Cerolle.

– En tehnyt mitään rasistisia loukkauksia. En salli sitä, että minun jalkapallouraani ja persoonaani nöyryytettäisiin. Neymar ei ansaitse minulta mitään, ei minun kunnioitustani tai mitään muutakaan.

Kärsimme [tämän seurauksena] ikävästä ajanjaksosta, enkä vain minä, vaan minun perheeni ja monet muut. Jos olisin oikeasti sanonut hänelle jotain [rasistista], olisi se näkynyt kameroissa.