Euroopan suurimmissa liigoissa siirtoikkuna sulkeutui myöhään maanantai-iltana. Deadline Day toi isoja siirtoja kaikissa sarjoissa, ja niihin voi tutustua tarkemmin muun muassa täältä.

Hollannissa ja Portugalissa siirtoikkuna sulkeutui vasta päivää myöhemmin tiistaina. Etenkin Eredivisiestä kajahtikin vielä päätöspäivänä iso uutinen, sillä PSV Eindhoven tiedotti tiistai-iltana kiinnittäneensä Mario Götzen kaksivuotisella sopimuksella.

28-vuotias Götze muistetaan ikuisesti jatkoajalla tekemästään maalista, jolla hän ratkaisi Saksalle maailmanmestaruuden vuonna 2014. Hänen sopimuksensa Borussia Dortmundin kanssa umpeutui viime kauden päättyessä, joten siirto on ilmaissiirto.

– Mario kiinnostui PSV-siirrosta, kun valmentajamme Roger Schmidt otti häneen yhteyttä, PSV:n urheilujohtaja John de Jong kertoo PSV:n tiedotteessa.

– Lopulta Götze osoittautui toivomaksamme taivaan lahjaksi. Olemme iloisia ja erittäin ylpeitä siitä, että hän teki sopimuksen PSV:n kanssa.

Götze kertoo itsekin 53-vuotiaan saksalaisvalmentajan Roger Schmidtin olleen iso tekijä päätöksessään. Schmidt on valmentanut aiemmin muun muassa Red Bull Salzburgia, Bayer Leverkusenia ja Beijing Guoania. PSV:n valmentajana hän aloitti huhtikuussa.

– Meillä oli mukavia keskusteluja, joiden myötä aloin vakavasti harkita siirtoa Hollantiin, Götze kertoo kontakteistaan Schmidtin kanssa.

– Sain paljon tarjouksia tänä kesänä, mutta olen fiiliksiään kuunteleva mies ja teen omat päätökseni. Koen olevani valmis hyvin erilaiseen haasteeseen ja luotan siihen, että tämä on minulle miellyttävä muutos.

Götze pelasi viime kaudella Borussia Dortmundissa 21 ottelua ja teki niissä kolme maalia. Kaikkiaan Götze on pelannut Dortmundin ja Bayern Münchenin peliasuissa yhteensä 231 bundesliiga- ja 62 Mestarien liiga -ottelua. Saksan maajoukkueessa hän on tehnyt 17 maalia 63 ottelussa.

[readmore from=Götze-Mario]

Ennen siirtoaan PSV Eindhoveniin Götzeä oli huhuttu muun muassa Hertha Berliniin ja jopa Bayern Müncheniin.

Götzen lisäksi PSV Eindhoven tiedotti tiistaina kahdesta muustakin Deadline Dayn hankinnasta. Chelseasta se lainasi 27-vuotiaan Marco van Ginkelin yhden kauden ajaksi. Polvivammasta toipuva Van Ginkel ei ole vielä täydessä pelikunnossa, ja PSV:ssä hänelle tarjoutuu tilaisuus päästä taas huippukuntoon. Van Ginkel on pelannut uransa aikana jo kolme kautta PSV:ssä ja voittanut seurassa kaksi Hollannin-mestaruutta.

Bayern Münchenistä PSV puolestaan lainasi 21-vuotiaan puolustavan keskikenttäpelaajan Adrian Feinin. Feinin lainaan sisältyy myös osto-optio. Fein on Bayernin oman junioriakatemian kasvatti, joka vietti viime kauden lainalla Hamburger SV:ssä. Hän on pelannut myös Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

PSV Eindhoven voi nyt listata uudet hankintansa Götzen, Van Ginkelin ja Feinin myös Eurooppa-liigan joukkueeseensa. PSV kohtaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Granadan, PAOK:in ja Omonian.

PSV Eindhovenin joukkueessa on Götzen ja Feinin hankintojen myötä peräti kuusi saksalaispelaajaa.

Siirtoikkuna on edelleen joissain maissa auki. Muun muassa Sveitsin siirtoikkuna sulkeutuu 12.10., Venäjän 17.10., Qatarin 25.10. ja MLS:n 29.10.