Lionel Messi teki torstain ja perjantain välisenä yönä ottelun ainoan maalin, kun Argentiina voitti Ecuadorin luvuin 1-0 Etelä-Amerikan MM-karsintojen avauskierroksella.

Messi laittoi pallon maaliin pilkulta ja saavutti osumallaan häikäisevän rajapyykin. Kyseessä oli nimittäin jo 1000. kerta, kun Barcelonan supertähti joko on syöttänyt tai tehnyt maalin menestyksekkään ammattilaisuransa aikana.

Tilastoekspertti MisterChipin laskelmien mukaan Messi on tehnyt Barcelonan paidassa yhteensä 634 maalia ja syöttänyt peräti 225 osumaa. Argentiinan riveissä tehoja on syntynyt nyt 71 maalin ja 40 maalisyötön verran.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Con su tanto ante Ecuador, Messi llega a los MIL GOLES con participación directa (marcando o asistiendo) en su carrera profesional.

👉 Barcelona: 634 goles y 255 asistencias.
👉 Argentina: 71 goles y 40 asistencias.

TOTAL: 705 goles + 295 asistencias = 1000

LUE MYÖS: Neymar loukkaantui Brasilian harjoituksissa – MM-karsintojen avauspeli vaarassa

Messi, 33, jäi vielä täksi kaudeksi Barcelonaan voimakkaista lähtöhaluista huolimatta. Kesän suurin siirtosaaga ei kuitenkaan ole näkynyt kuusinkertaisen Ballon d’Or -voittajan esityksissä, sillä hän on takonut kolmeen ensimmäiseen La Liga -otteluunsa jo yhden maalin ja kaksi maalisyöttöä.