Aikaerorasituksen nopeasti selättänyt Robin Lod maalistaan V Sportille: ”Teemu antoi hyvän seinäsyötön maalivahdin kautta”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaikka Huuhkajat oli pelannut kevään ja kesän koronatauon jälkeen syksyn aikana jo kuusi A-maaottelua, pelasi 27-vuotias Robin Lod sunnuntai-iltana vasta vuoden 2020 ensimmäiset minuuttinsa maajoukkueessa. Paluu oli heti onnistunut, sillä Lodin tekemä 0-2-maali jäi Suomen voittomaaliksi Nations Leaguen vieraspelissä Bulgariaa vastaan (lue raportti 1-2-numeroihin päättyneestä ottelusta).

– Totta kai pelaaminen tuntuu hyvältä, sillä näitä matseja on ollut vaikea katsoa kotisohvalta. Täällä (maajoukkueessa) on niin hyvä ilmapiiri, että tänne on mainiota tulla pelaamaan, Minnesota Unitedissa ammatikseen pelaava Lod sanoi V Sportin haastattelussa.

Lodin poissaolo syyskuun ja lokakuun otteluista johtui lähinnä koronarajoituksista ja siitä, ettei MLS:ssä pidetty tuolloin maaottelutaukoa. Nyt hän lensi Atlantin yli, ja pääsi pelirytmiin matka- ja aikaerorasituksesta huolimatta nopeasti.

– Ei minulla mene yleensä kuin yksi yö vähän huonommin. Sen jälkeen vaan kun laittaa silmät kiinni, niin nukuttaa ihan hyvin. Ei ole ollut mitään ongelmia.

Lodille A-maaottelu oli uran 40:s, ja maali näissä peleissä neljäs. Aiemmin hän oli osunut lokakuussa 2016 Islannissa sekä marraskuussa 2017 Viroa vastaan pelatussa harjoituspelissä kahdesti. Osumaansa Lod kuvaili pilke silmäkulmassa.

– Se oli klassinen maali. Teemu (Pukki) antoi hyvän seinäsyötön maalivahdin kautta ja pääsin tuikkaamaan sisään. Kiva, että tuli heti onnistumisia.