Erling Braut Håland takoo tällä hetkellä maaleja liukuhihnalta. Pelkästään kahdessa viimeisessä ottelussa 20-vuotias norjalaishyökkääjä on tehnyt kuusi maalia. Simo Valakari kertoi C Moren lähetyksessä, miten syntyi Hålandin ensimmäinen pääsarjamaali Norjassa vuonna 2017.

Håland iski Mestarien liigassa tiistai-iltana kaksi maalia, kun Borussia Dortmund voitti Club Brüggen maalein 3-0. Håland on nyt tehnyt Mestarien liigassa 16 maalia 12 pelaamassaan ottelussa. Maalitahti on tässä vaiheessa ollut aivan omaa luokkaansa. Håland nousi tiistain osumien myötä jo sadan parhaan maalintekijän joukkoon Mestarien liigassa ohittaen muun muassa brasilialaisen Ronaldon sekä Liverpoolin Roberto Firminon.

Norjalaishyökkääjän matka maailman huipulle käynnistyi Moldesta, jossa hän pelasi nykyisen Manchester Unitedin päävalmentajan Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa. Molde nousi Norjan pääsarjaan kaudeksi 2017. Tuolloin vasta 17-vuotias hyökkääjä otti ensiaskeleitaan pääsarjatasolla.

KuPS:n päävalmentajaksi hiljattain siirtynyt Simo Valakari valmensi tuolloin norjalaista Tromsø IL:ää. Tiistain C More -lähetyksessä Valakari kertoi, kuinka Håland tuli elokuussa 2017 heitä vastaan kentälle vaihdosta.

– Tuo on hienon näköistä (Hålandin ja Dortmundin pelaaminen). Itse asiassa minulla on yksi nopea tarina. Minun ensimmäinen pelini Tromsøn valmentajana oli Moldea vastaan. Håland oli penkillä, peli oli 1-1 ja viitisen minuuttia matsia jäljellä. Ole Gunnar heittää hänet kentälle ja katsoin, että ”kukas tämä nuori poika, joka tulee sieltä”. Kaksi minuuttia ja pam, 2-1 ja hävittiin, Valakari muisteli C Moren Mestarien liiga -lähetyksessä.

[readmore from=mestarien-liiga]

Hieman tarina on vuosien varrella ehtinyt muuttua, mutta pääasiat Valakari kyllä muisti täysin oikein. Håland tuli kentälle Tromsøta vastaan 71. minuutilla, kun peli oli tasalukemissa. Kuusi minuuttia myöhemmin Håland iski ottelun voittomaalin, ja Molde voitti ottelun maalein 2-1.

Osuma oli Hålandille ensimmäinen Norjan Eliteserienissä. Kaudella 2017 Håland teki lopulta kaksi maalia, mutta jo seuraavalla kaudella maaleja tuli 25 ottelussa 12. Kauden 2018 jälkeen Håland siirtyi Red Bull Salzburgiin ja loppu onkin klassisesti historiaa.

LUE MYÖS: