Erling Braut Håland ei lakkaa yllättämästä.

Vasta 20-vuotias norjalaishyökkääjä takoi taas kaksi maalia, kun Borussia Dortmund kaatoi Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa Club Bruggen lukemin 3-0.

Håland nosti tämän kauden Mestarien liigan maalimääränsä jo kuuteen. Kaiken kaikkiaan kärkimies on paukuttanut 12 pelaamassaan Mestarien liiga -ottelussa huimat 16 täysosumaa. Se on tahti, jollaista ei ole nähty.

Kilpailun kaikkien aikojen maalitilastossa Hålandilla on luonnollisesti vielä matkaa kärkisijoihin. Cristiano Ronaldo viimeisteli tiistaina yhden maalin ja nosti kokonaissaldonsa jo 131:een.

Voidaan kuitenkin sanoa, että Hålandin maalitahti on ollut sellainen, että tätä vauhtia hän on aikanaan kärkikahinoissa mukana.

Esimerkiksi Ronaldo teki ensimmäisessä 12 Mestarien liigan ottelussaan tasan nolla maalia. Kaikkien aikojen maalitilaston kakkosmies Lionel Messi (118 maalia) teki samassa ajassa kaksi osumaa. Robert Lewandowski (yhteensä 70 maalia) osui viisi ja Raúl (71) sekä Karim Benzema (67) kahdeksan kertaa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Haaland: 16 goles en sus 12 primeros partidos de Liga de Campeones.

Goles de los 5 máximos goleadores del torneo en sus 12 primeros partidos:
0 Cristiano
2 Messi
8 Raúl
5 Lewandowski
8 Benzema

Hålandista tekee yhä uskomattomamman se, että hän on takonut maaleja liukuhihnalta myös muissa kilpailuissa. RB Salzburgissa norjalainen ylsi yli maali per peli -tahtiin, ja viime viikonloppuna sama raja rikkoutui Borussia Dortmundissa. Nyt Håland on iskenyt Dortmundille jo 33 maalia 31 ottelussa.

Viime viikonlopun ottelussa Håland paukutti peräti neljä maalia. Tuolloin joukkueen päävalmentaja Lucien Favrekin meni laskuissa sekaisin.

LUE MYÖS:

Kuvamateriaali kertoo, että nyt Håland teki Favrelle selväksi, kuinka monta maalia oli kasassa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Getty Images.

LUE MYÖS: