Borussia Dortmundin 20-vuotias norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland iski viime viikonloppuna peräti neljä maalia Hertha Berliniä vastaan. Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre ei pysynyt enää laskuissa mukana, kun hän otti nuorukaisen vaihtoon ottelun loppuhetkillä.

Håland on ollut suorastaan uskomattomassa maalivireessä Bundesliigassa. Tällä kaudella hyökkääjä on tehnyt peräti kymmenen maalia seitsemässä pelaamassaan sarjaottelussa. Siihen kun lasketaan vielä päälle viime kauden 13 bundesliigamaalia 15 otteluun, kertoo se omaa kieltään nuoren herran viimeistelytaidosta. Håland siirtyi viime tammikuussa Dortmundiin ja meno on ollut heti ensimmäisestä päivästä lähtien vakuuttavaa.

Herthaa vastaan Dortmundin päävalmentaja Favre otti hyökkääjätähden vaihtoon 85. minuutilla antaen samalla debyytin vasta 16-vuotiaalle Youssoufa Moukokolle. Vaihdon jälkeen Favre ja Håland kävivät lyhyen keskustelun vaihtopenkin edessä, ja päävalmentaja ei ollut aivan varma, kuinka monta maalia hyökkääjä oikein tekikään.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Erling Haaland scored so many goals this weekend that his Dortmund manager lost count 😂

Ottelun jälkeen Håland kertoi ESPN:lle, että Favre oli luullut hänen tehneen vain kolme maalia. Norjalaishyökkääjä kuittaili valmentajalleen pilke silmäkulmassaan.

– Jos olen rehellinen, niin hän (Favre) kysyi, kuinka monta maalia tein. Hän kysyi minulta: ”Teitkö kolme?” Vastasin: ”En vaan neljä. Ja vain neljä, koska otit minut vaihtoon.” Joten olen tavallaan vähän vihainen hänelle, mutta tällaista tämä on, Håland kertoi vitsaillen.

Favre myönsi pelin jälkeen, että hän todella sekosi laskuissaan.

– Se on totta, koska en vain katso maaleja, katson syöttöjä myös, konkarivalmentaja huomautti.

Seuraavaksi Dortmund ja Håland ovat tulessa Mestarien liigassa, kun seura kohtaa tiistaina kotikentällään belgialaisen Club Brüggen.