Erling Braut Hålandille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää.

20-vuotias norjalaishyökkääjä viimeisteli kaksi osumaa, kun Borussia Dortmund kaatoi Club Bruggen Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa maalein 3-0.

Håland on nyt pelannut urallaan 12 ottelua Mestarien liigassa. Maaleja on koossa käsittämättömät 16.

Kilpailun kaikkien aikojen maalitilaston kärkinimet eivät aikoinaan kyenneet lähimainkaan samaan maalitahtiin uransa alkuvuosina.

LUE MYÖS:

Håland nousi tiistai-illan maaleillaan kaikkien aikojen tilastossa jo 100 parhaan joukkoon. Kuulostaa melko uskomattomalta, mutta taakse jäivät jo muun muassa legendaariset Ronaldo ja Zinédine Zidane sekä Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang ja Liverpoolin Roberto Firmino.

Tällä hetkellä Håland jakaa 98. sijan David Beckhamin, Roberto Carlosin, Gutin, Dries Mertensin, Michael Ballackin, Pedron, Roberto Soldadon, Karl-Heinz Rummeniggen ja Dieter Hoenessin kanssa.

Tällä tahdilla ei mene kovin kauan, ennen kuin Håland rikkoo Suomen ennätyksenkin. Jari Litmanen iski aikoinaan 23 Mestarien liiga -maalia. Hän on kaikkien aikojen listalla sijalla 48.

Hämmentävän vähän Hålandilla on matkaa sellaisiinkin maalitykkeihin, kuin Andy Coleen (yhteensä 18 maalia), Marco van Basteniin (19), Harry Kaneen (20), Romárioon (20), Gonzalo Higuaíniin (24) tai Luis Suáreziin (26).

Kaikkien aikojen tilaston kärkipaikkaan on toki vielä jonkin verran matkaa. Cristiano Ronaldo nosti tiistaina kokonaissaldonsa 131:een.

LUE MYÖS: