Cristiano Ronaldo ei aikaillut koronatauolta palattuaan – VAR edelleen Álvaro Moratan murheenkryyninä

© Kuva: Getty Images

35-vuotiaalta Cristiano Ronaldolta jäi väliin yksi maaottelu, kaksi Serie A -peliä ja kaksi Mestarien liigan ottelua Covid-19-tartunnan vuoksi. Portugalilainen on epäilemättä urheilumaailman kuuluisimpia koronatartunnan saaneita, ellei kuuluisin, ja kaiken lisäksi hänen koronakaranteeninsa pitkittyi, kun testeistä tuli useampikin positiivinen diagnoosi.

Sunnuntaina Cristiano Ronaldo kuitenkin palasi kentille, kun hän pääsi pelaamaan ottelun Spezia-Juventus 56. minuutilla Paulo Dybalan tultua vaihtoon.

Ronaldo antoi välittömän todisteen pelinälästään ja vireen säilymisestä koronatauonkin yli, sillä hän ei tarvinnut kuin 126 sekuntia ensimmäiseen maaliinsa. Portugalilaisen maalilla Juventus siirtyi 2-1-vierasjohtoon.

Juventuksen vei 1-0 -johtoon espanjalainen Álvaro Morata. Moratan maali hylättiin ensin paitsiona, mutta videotarkistuksen kautta osuma hyväksyttiin. Morata teki pian toisenkin, mutta se sen sijaan hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Morata teki viikolla Barcelonaa vastaan peräti kolme maalia, joista jokainen hylättiin VAR-tarkastelun myötä. VAR on siis näytellyt Moratan viimeaikaisessa elämässä varsin suurta roolia.

Tommaso Pobega teki Spezialle taukonumeroiksi 1-1, mutta Juventus meni toisella puoliajalla menojaan. Loppunumeroiksi kirjattin lopulta 1-4, kun verkkoa heiluttivat vielä Adrien Rabiot ja rankkarista näyttävällä panenkalla illan toisensa viimeistellyt Cristiano Ronaldo. Juventus palasi näin voittokantaan kahden Serie A -tasapelin jälkeen ja nousi sarjassa toiseksi. Serie A:n kärkipaikkaa pitää neljä pistettä enemmän kerännyt AC Milan.

Cristiano Ronaldon tehot ovat tallella, sillä hän on tehnyt kauden kolmessa Serie A -ottelussaan viisi maalia. Tehokkuus tuli sopivana päivänä, sillä tasan 17 vuotta sitten hän teki ensimmäisen maalinsa Manchester Unitedin paidassa.