Diego Maradonan kuolinsyy tarkentui – nähtiin viimeisen kerran elossa tiistai-iltana

© Kuva: Getty Images

Suru valtasi jalkapallomaailman keskiviikkona, kun uutinen legendaarisen Diego Maradonan kuolemasta kantautui Buenos Airesista. Nyt suuri argentiinalaislehti Clarín on kirjoittanut tarkempia tietoja Maradonan kuolemasta, sillä kuolemansyytutkimus valmistui jo keskiviikkona paikallista aikaa.

Maradona löydettiin kuolleena paikallista aikaa kello 11.30 keskiviikkona, kun häntä mentiin herättämään. Alustavan kuolemansyytutkimuksen mukaan hänen kuolemansa johtui akuutista, vakavasta sydämen vajaatoiminnasta, joka johti vakavaan keuhkoödeemaan.

Maradona oli kuollessaan kotonaan Tigren kaupungissa, Buenos Airesin esikaupunkialueella, San Andrésin kaupunginosassa. 30. lokakuuta 60 vuotta täyttänyt Maradona oli palannut kotiinsa joitain päiviä aiemmin oltuaan sairaalassa leikkaushoitoa vaatineen, aivoissa olleen verihyytymän vuoksi.

Maradona kuoli nukkuessaan, ja apu tuli aivan liian myöhään. Häntä yritettiin elvyttää, kun hänet löydettiin puoli kahdeltatoista, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Edellisen kerran Maradona nähtiin elossa tiistai-iltana noin kello 23 paikallista aikaa.

Clarínin mukaan Maradonan perhe ja lähipiiri olivat tulkinneet pelaajasuuruuden olleen viime päivinä ”hyvin levoton ja hermostunut”. Siksi he harkitsivat Maradonan siirtämistä Kuubaan kuntoutumisen ajaksi. Maradona vietti aikoinaan Kuubassa joitain vuosia taistellessaan kokaiiniriippuvuuttaan vastaan.

Kuolemansyytutkimus tehtiin Maradonalle San Fernandon sairaalassa kello 19.30-22 paikallista aikaa. Hieman ennen kello 23:a Maradonaa kuljettanut ambulanssi lähti sairaalasta kohti Buenos Airesin keskustassa sijaitsevaa La Paternalin kaupunginosaa, jossa Maradonan ruumiinvalvojaiset pidettiin.