Diego Maradonan lääkärin toimintaa tutkitaan – oliko Maradonalla lupa poistua sairaalasta?

© Kuva: Getty Images

60-vuotiaana kuolleen jalkapallolegendan Diego Maradonan muisto säilynee sukupolvien yli, mutta pitkäksi näyttää venyvän myös kuoleman jälkipyykki. Marca kertoo nyt, että Maradonan henkilökohtaisen lääkärin Leopoldo Luquen viimeaikaista toimintaa tutkitaan, ja häntä saattaa odottaa syyte.

Buenos Airesin kaupunginosan San Isidron syyttäjä määräsi kotietsinnän sekä Luquen kotiin että tämän klinikalle. Molempiin paikkoihin lähetettiin noin 30 poliisia tehtävää suorittamaan.

Kotietsintä päätettiin määrätä sen jälkeen, kun Maradonan tyttäret DalmaGiannina ja Jana ilmaisivat lausunnossaan pitävänsä Luqueta pääsyyllisenä isänsä viime viikkojen huonoon hoitoon. Kolmikko antoi lausuntonsa sunnuntaina aamuyöllä paikallista aikaa.

Luquen on nyt määrä antaa syyttäjälle lausuntonsa koskien epäilyjä Maradonan hoidon laiminlyönnistä ja mahdollisesta kuolemantuottamuksesta. Syytteeseen saattaa joutua myös psykiatri, joka vastasi Maradonalle määrätystä lääkityksestä.

Tutkinnassa selvitetään ensisijaisesti sitä, oliko Maradonalle annettu lupa poistua sairaalasta marraskuun alussa tehdyn aivoleikkauksen jälkeen. Maradona vietti sairaalassa kaikkiaan yhdeksän päivää ennen kuin hänet kuljetettiin ambulanssilla kotiinsa Tigreen Buenos Airesin esikaupunkialueelle.

Se, oliko Maradona sallittua viedä sairaalasta kotiin, ei ole ainoa asia, mitä tutkijat selvittävät. Lisäksi kysymyksiä on herättänyt, miksei hänen kotonaan ollut ympärivuorokautisesti erikoislääkäriä eikä kodin edustalla ambulanssia. Kotona ei ollut myöskään defibrillaattoria. Sekin täytyy selvittää, oliko Maradonalle määrätty oikeanlainen lääkitys.

Maradonaa ei mikään enää tuo takaisin, mutta nyt Argentiinassa selvitetään, oliko hänen terveyttään hoidettu asianmukaisella tavalla. Tutkimuksista voi olla luvassa pitkät.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.