Erling Håland ylistää nuorta superlupausta: ”Hän on paljon parempi kuin mitä itse olin hänen ikäisenään”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin nuori tähti Erling Håland kehuu vuolaasti viime viikonloppuna Bundesliiga-debyyttinsä saanutta 16-vuotiasta Youssoufa Moukokoa. Håland, 20, on saanut oman osansa jalkapallomaailman ihailusta ennen näkemättömästä viimeistelytaidostaan niinkin nuorella iällä, mutta norjalaishyökkääjän omasta mielestä Moukoko on se, jota kannattaa pitää silmällä.

Håland osui maalinteossa Hertha Berliniä vastaan neljästi, mutta maaliryppäästä huolimatta hän ylisti ottelun jälkeen joukkuetoveriaan maailman suurimmaksi lahjakkuudeksi.

– Rakastaisin pelata hänen kanssaan. Minusta hän on suurin lahjakkuus maailmassa tällä hetkellä.

– Hän on 16-vuotias, se on uskomatonta. Hänellä on valtava ura edessään. Olemme onnekkaita, kun meillä on hänet, hän on paljon parempi kuin mitä itse olin hänen ikäisenään, Håland kehuu.

Moukoko juhlisti perjantaina 16. syntymäpäiväänsä. Päivää myöhemmin hän pääsi ensimmäistä kertaa irti Bundesliigassa korvaten kentältä vaihtoon otetun Hålandin.

Dortmundin joukkueenjohtaja Sebastian Kehl peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä Moukokon suhteen.

– Meidän on annettava hänelle tarvittavan paljon rauhaa ja aikaa. Hänen polkunsa on vasta alussa, Kehl sanoi Kickerille.

Saksan U20-maajoukkueen kalustoon kuuluva Moukoko on tehnyt Dortmundin nuorisojoukkueessa huimat 13 maalia neljään otteluun tällä kaudella. Kaikkiaan hänelle on kertynyt käsittämättömät 141 osumaa vain 88 otteluun Dortmundin nuorisojoukkueissa.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.