Herrasmiesten herrasmies – Roman Eremenko saanut vain yhden ulosajon, ja sekin kumottiin jälkikäteen

© Kuva: Getty Images

Kerroimme lauantaina, kuinka 73 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut Roman Eremenko oli avainroolissa Rostovin kukistettua Venäjän Valioliigan vierasottelussa sarjakärki Moskovan Spartakin 1-0. Kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan kapteeninnauhaa kantanut Eremenko syötti ottelun ainoan maalin. Sen viimeisteli 11 kuukautta vankilassa taannoisesta riehumisestaan ja virkamiehen pahoinpitelystä istunut Pavel Mamaev.

Moni saattoi silti ihmetellä, kuinka 33-vuotias Eremenko ylipäätään pelasi ottelussa. Olihan hän saanut edellisessä Rostovin ottelussa suoran ulosajon, koko pitkän uransa ensimmäisen.

Selitys on siinä, että Venäjän jalkapalloliitto RFU kumosi Eremenkon saamaisen punaisen kortin ja suoran ulosajon jälkikäteen. Päätös todisti siten Rostovin valmentaja Valery Karpinin olleen suorassa tuomarikritiikissään oikeassa.

RFU ilmoitti tapahtuneesta YouTubessa lauantaina julkaisemallaan videoanalyysillä. Saman videokoosteen yhteydessä se kertoi myös yhdestä samalla kierroksella virheellisesti hyväksytystä maalista sekä kahdesta antamatta jääneestä varoituksesta.

Eremenkon ulosajo kävi Rostoville kalliiksi, sillä ylivoimalla pelannut Khimki voitti pelin lisäajalla tekemillään kahdella maalilla 2-0. Suomalaisen pelintekijän mainetta päätös kuitenkin kiillotti, kun uran ensimmäinen suora ulosajokin kumottiin jälkikäteen. Mikään likainen pelaaja Eremenko ei ole, vaan pikemminkin herrasmieskategoriaa.

Ratkaisusta twiitannut Russian Football News muistuttaa kuitenkin, että oikeastaan Eremenkon ei olisi pitänyt Spartakia vastaan siltikään pelata, sillä RFU:n mukaan hänen rikkeensä oli kuitenkin varoituksen arvoinen. Ja kyllä, se varoitus olisi ollut Eremenkolle ottelun toinen ja johtanut samaan lopputulokseen.

Rostov on Venäjän Valioliigassa 13 kierroksen jälkeen viidentenä.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille