Roman Eremenkolle uran ensimmäinen suora punainen – valmentaja tuohtui tuomiosta

© Kuva: Getty Images

FC Rostovin suomalainen keskikenttäpelaaja Roman Eremenko ajettiin suoralla punaisella ulos, kun hänen joukkueensa hävisi kotikentällä Khimkille 0-2. Eremenkon ulosajo tapahtui 71. peliminuutilla, ja Khimki teki molemmat maalinsa yhden miehen ylivoimalla ottelun lisäajalla.

Eremenko sai punaisen korttinsa, kun hän tavoitteli jalkaterä vyötärön korkeudella vastustajan keskitystä ja tuli potkaisseeksi Khimkin pelaajaa haarojen seudulle. Tuomari näytti aluksi tilanteesta myös rankkaria, mutta VAR-tarkistus korjasi rikkeen tapahtuneen juuri rangaistusalueen ulkopuolella ja muutti tuomion vapaapotkuksi.

Eremenko oli saanut jo ensimmäisellä puoliajalla varoituksen, mutta ulosajo tuli suoralla punaisella. Allaolevista kuvista ja videosta voi tehdä oman tulkintansa tilanteesta.

Transfermarktin tilastojen mukaan suora ulosajo oli 33-vuotiaalle Eremenkolle koko pitkän ja komean uran ensimmäinen. Kahden varoituksen myötäkin Eremenko on ajettu ulos vain kerran, Venäjän Cupissa kaudella 2014-2015.

Rostovin valmentaja Valery Karpin totesi Sport-Expressille pelin jälkeen, ettei hänen mielestään Eremenko olisi ansainnut edes keltaista korttia. Karpin ei nähnyt Eremenkolta rajua pelaamista tai ojennettua jalkaa, vaan hän arvioi pelaajansa kuolettaneen palloa näkemättä vastustajan pelaajaa. Siksi Venäjän entinen maajoukkuepelaaja piti tuomiota täysin ylimitoitettuna.

Juttuun päivitetty 25.10. kello 20.48 tieto siitä, että suora ulosajo oli Eremenkon uran ensimmäinen. Samalla päivitetty myös otsikkoa. 


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille