Huuhkajien pelaaja nousi viikossa pohjalta sankariksi – pelasti joukkueensa upealla vapaapotkumaalilla

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien puolustajan Thomas Lamin alkukausi hollantilaisen PEC Zwollen paidassa on ollut yhtä vuoristorataa.

Lam, 26, oli kahdessa ensimmäisessä sarjapelissä Zwollen avauksessa, mutta sai neljän ottelun pelikiellon potkaistuaan maassa makaavaa vastustajaa.

Pannansa kärsittyään hän palasi aloituskentälliseen Twenteä vastaan, mutta alamäki jatkui yhä. Zwollen päävalmentaja John Stegeman otti kapteeninsa Lamin vaihtoon jo 37. minuutilla suomalaisen aiheutettua kaksi vastustajan maalia. Twente voitti pelin lopulta 5-1, ja Stegeman antoi Lamin kuulla kunniansa pelin jälkeen sanoen, ettei odota vastaavia virheitä Suomen maajoukkuepelaajalta (Lue lisää).

Lam sai kuitenkin uuden mahdollisuuden viime perjantaina Fortuna Sittardia vastaan ja kiitti vastuusta pelastamalla joukkueelleen pisteen vierasottelusta. Hän laukoi 54. minuutilla 2-2-loppulukemat taululle upealla vapaapotkulla reilusta 20 metristä. (Katso video Fox Sportsin sivuilta. Lamin maali ajassa 03:10.)

PEC Zwolle jatkaa tuloksen myötä Eredivisiessä 11. sijalla ennen kierroksen muita pelejä. Lam on edustanut Zwollea kesästä 2018 lähtien pelattuaan seurassa jo aiemmin urallaan parin vuoden ajan. Suomen A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 24 kertaa, joista viimeisin oli lokakuussa harjoitusottelussa Puolaa vastaan.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.