Huuhkajien topparilla kauhujen ilta, kapteenina vaihtoon emämokien jälkeen – ”En odota tuollaisia virheitä Suomen maajoukkuemieheltä”

© Kuva: Juha Tamminen

26-vuotiaan Huuhkajien puolustajan Thomas Lamin kausi 2020-2021 ei ole alkanut onnellisten tähtien alla. Lam oli joukkueensa PEC Zwollen avauskokoonpanossa syyskuussa kauden kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa, mutta sai suoran punaisen potkaistuaan maassa maatessaan vastustajan pelaajaa. Tapaus toi suomalaiselle peräti neljän ottelun pelikiellon.

Zwolle pelasi lauantaina Eredivisie-kauden seitsemännen ottelunsa, ja Lam oli pitkästä aikaa jälleen käytettävissä. Hän nousikin suoraan avaukseen – kapteeninnauha käsivarressaan – kun Zwolle kohtasi vieraissa Twenten.

Lamin peli kesti kuitenkin vain 37 minuuttia, kunnes Zwollen valmentaja John Stegeman otti suomalaisen vaihtoon. Syynä vaihtoon ei ollut loukkaantuminen, vaan se, että Lam pelasi ”Halloweenin henkeen sopivasti” todellista kauhujen ottelua ja oli suoraan syyllinen kahteen Twenten maaleista. Twente johti peliä 33 minuutin jälkeen jo 3-0, ja Twitterissä irvailtiin Lamin saaneen kaksi syöttöpistettä.

Jopa Zwollen virallinen Twitter-tili totesi Lamin vaisun illan suoraan.

– Thomas Lam ei kunniaa enää havittele. Kaksi isoa virhettä tehnyt puolustaja tekee tilaa Marc-Oliver Douélle, otteluseurannassa todettiin.

Twente voitti ottelun lopulta maalein 5-1, ja monien otteluraporttien otsikossa mainittiin juuri Zwollessa jo 117 kilpailullista ottelua pelannut Lam. Puolustajan virheitä luonnehdittiin muun muassa ”lapsellisiksi”.

Lam teki ensimmäisen virheensä omalla rangaistusalueella jo viidennellä minuutilla, kun hän antoi huonon syötön keskelle ja salli siten Queensy Menigin viedä Twenten 1-0 -johtoon. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Lam haparoi jälleen ja antoi aivan liian kevyen syötön taaksepäin maalivahti Michael Zettererille. Danilo kiitti, ja vei Twenten jo kahden maalin johtoon.

Zwollen 44-vuotias valmentaja John Stegeman oli Lamin peliesitykseen hyvin tyytymätön eikä säästellyt kritiikkiään pelin jälkeisessä haastattelussa.

– Sellaisen virheen voi tehdä kerran, muttei kahdesti. Hei, puhumme ammattifutiksesta, Stegeman sanoi Fox Sportsin haastattelussa.

– Ei tämä ole kuuden pelaajan pienpeliä Zwolle vastaan Twente, jossa tuollaisia virheitä voi tehdä rankaisematta. En minä välitä siitä, kuka mokaili. En odota tuollaisia virheitä pelaajalta, joka pelaa Suomen maajoukkueessa.

– Meidän täytyy pitää huolta siitä, ettemme tee tuollaisia typeriä virheitä. Minä vastaan kokoonpanosta, joten selvästi minun täytyy vain peluuttaa pelaajia, jotka eivät tee sellaisia virheitä, Stegeman latasi pahaenteiseen sävyyn.

Stegemanilta kysyttiin, arveleeko hän karun avausjakson vaihdon vaikuttavan Lamin heniseen kanttiin.

– Ai että tuhoaako tämä hänet? Älkää viitsikö. Ei minun tarvitse käsitellä herkkiä sieluja lainkaan. Me pelaamme ammattifutista, ja tänään annoimme vastustajalle pelkkiä lahjoja, Stegeman heitti.

De Swollenaer -lehti aprikoikin, mahtaako Lamia odottaa jälleen penkitys ja pelaamattomuus huonon iltapuhteen jälkeen. Lam oli Zwollen avauksen kokenein pelaaja, mutta Stegemanin mukaan joukkue hävisi täysin omaa syytään ja hän myös ”suojeli” Lamia ottaessaan tämän vaihtoon.

Lam itsekin myönsi Fox Sportsin kameroiden edessä ottelunsa menneen täysin penkin alle.

– Olen sanaton, ja itsekin tästä täysin ymmälläni. Minä aiheutin joukkueelle vahinkoa, ja hävisimme minun takiani. Kyllä vaihtoon ottaminen sattuu, Lam harmitteli.

– Tietysti ymmärrän valmentajan ratkaisun. Jos teen tuollaisia virheitä, hänellä on täysi oikeus ottaa minut vaihtoon. Ilta oli minun osaltani jo rikki, mutta tuollaista ei saisi tapahtua enää koskaan.

Lähde: TV6 News


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.