Saksalle vuonna 2014 maailmanmestaruuden ratkaissut Mario Götze yllätti juuri ennen lokakuun maaottelutaukoa, kun hän teki Hollannin siirtoikkunan viimeisenä päivänä sopimuksen Eredivisien PSV Eindhoveniin. Sunnuntaina Götze debytoi tulppaanimaan pääsarjassa, teki avausmaalinsa uudessa joukkueessa vain yhdeksän minuutin pelin jälkeen ja sai faneilta valinnan pelin parhaaksi pelaajaksi.

mariogotze.eth

@MarioGoetze
Happy about my first game and goal for @PSV
Thanks for your support 💪🏼

PSV Eindhoven kaatoi Götzen debyyttiottelussa Zwollen vieraskentällä 3-0 ja johtaa Eredivisietä viiden sarjakierroksen jälkeen. Kaikki kolme maalia syntyivät jo ensimmäisellä puoliajalla. PSV:llä on koossa 13 pistettä ja lähimmillä uhkaajilla Ajaxilla ja Vitessellä 12.

Kotijoukkue Zwollen kokoonpanossa ei nähty Huuhkajien toppari Thomas Lamia, joka kärsi pelikieltoaan. Zwollen luottopelaajiin lukeutuva 26-vuotias Lam ajettiin ulos suoralla punaisella 19. syyskuuta pelatussa ottelussa AZ Alkmaaria vastaan. Jo ennen ulosajoaan Lam oli saanut pelissä varoituksen.

Lam sai tempustaan kurinpitäjiltä neljän ottelun pelikiellon, joista neljäs oli niin sanottua ”ehdollista”. Sunnuntain PSV-ottelu oli kolmas perättäinen peli, jota Lam seurasi katsomosta, joten seuraavassa ottelussa hän lienee taas käytettävissä.

Alta voi katsoa videon Lamin ulosajoon johtaneesta tilanteesta. Maassa maannut suomalainen kopautti nappiksillaan vastapelaajaa polven seutuville ja tuomari komensi hänet suihkuun. Tilanne alkaa ajassa 12:24.