IL: Onni Valakarin agentin puhelin soinut lähes taukoamatta: ”Kiinnostusta on ollut ympäri Eurooppaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien paidassa Ranskaa vastaan debytoinut Onni Valakari on nyt kaikkien huulilla. Valakarin agentti Chris Cleaver kertoi Iltalehdelle saaneensa vastata lukuisiin puheluihin Ranska-ottelun aikana ja sen jälkeen.

Valakari teki Suomen 2-0-maalin upealla laukauksella vasempaan ylänurkkaan. Ottelun jälkeen Valakarin pelaajasivusta tuli kansainvälisen Transfermarkt-sivuston kolmanneksi katsotuin heti Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin jälkeen. Transfermarkt-sivusto on keskittynyt jalkapallopelaajien markkina-arvoihin ja siirtoihin.

Ennen maajoukkuetaukoa kyproslainen Kerkida-sivusto kertoi valioliigaseura Leedsin olleen yhteydessä Valakarin edustaman Pafosin seurajohtoon. Hienon Ranska-ottelun jälkeen kiinnostus ei ole ainakaan vähentynyt.

– Voin sanoa, että puhelin on pelin aikana ja sen jälkeen soinut aika paljon. Kiinnostusta on ollut ympäri Eurooppaa, Cleaver kertoi Iltalehdelle.

Voit lukea Iltalehden jutun tästä.

Valakari siirtyi Pafosiin viime tammikuussa. Tällä kaudella vastuuta on tullut runsaasti ja keskikentän eri rooleissa pelannut suomalainen on tehnyt yhdeksään peliin kolme maalia ja yhden maalisyötön. Cleaverin mukaan Pafos on Valakarin kohdalla vain välietappi.

– Oli erilainen päätös mennä Kyprokselle. Hän on saanut paljon peliaikaa hyvällä tasolla. Tavoitteet ovat toki suuremmissa ympyröissä ja isommissa liigoissa.

Valakari itse totesi ennen Ranska-ottelua, ettei ole miettinyt siirtohuhuja, vaan haluaa keskittyä vain niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa.

– Siihen, mitä kirjoitetaan, ei voi vaikuttaa, eikä siihen oikeastaan kannata keskittyä ollenkaan. Jalkapallossa on hyvin vaikea sanoa, mitä tapahtuu kahden tai kolmen vuoden päästä. Ainoa asia, mihin voi vaikuttaa, on oma tekeminen ja oma asenne. Ulkopuolisiin asioihin en halua käyttää energiaa, Valakari kertoi Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

LUE MYÖS:

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!