Onni Valakarin debyytti Suomen A-maajoukkueessa oli suorastaan satumainen. Toki samaa voi sanoa Marcus Forssin debyytistä, sillä molemmat herrat onnistuivat heti maalinteossa, kun Ranska kaatui maalein 2-0. Valakari nousi myös yhdessä yössä todella haetuksi pelaajaksi.

Kyproksen pääsarjassa Pafosia edustava Valakari oli ennen Ranska-ottelua monelle suomalaisellekin melko tuntematon pelimies. 21-vuotias keskikenttäpelaaja säkenöi hallitsevaa maailmanmestaria vastaan. Se näkyi myös jalkapallopelaajien markkina-arvoihin ja siirtoihin paneutuneella Transfermarkt-sivustolla.

Valakarin pelaajasivu oli torstaina puolen päivän aikaan Transfermarktin kolmanneksi katsotuin. Vain Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin pelaajasivuja oli katsottu enemmän viimeisen 24 tunnin aikana. Valakarin taakse jäivät muun muassa Kylian Mbappé, Erling Braut Håland sekä Zlatan Ibrahimovic.

Transfermarkt-sivustolla oli lokakuussa Similarweb-sivuston mukaan noin 13,8 miljoonaa vierailua. Transfermarkt on maailmanlaajuisesti 3 500 eniten liikennettä keränneen nettisivuston joukossa. Voi siis hyvällä omatunnolla sanoa, että Valakari nousi Ranska-ottelun myötä toden teolla maailman kartalle, ainakin hetkellisesti.

[readmore from=huuhkajat]

Valakarin markkina-arvo on tällä hetkellä Transfermarktin mukaan 500 000 euroa. Valakari oli ainoa kymmenen eniten katsotuimman pelaajan joukossa, jonka markkina-arvo on alle miljoona euroa. Esimerkiksi Messin markkina-arvo on 100 miljoonaa euroa ja Ronaldon 60 miljoonaa euroa.

Siirtohuhuissa Valakari yhdistettiin lokakuun lopulla valioliigaseura Leedsiin. Ranskaa vastaan nähty esitys tuskin ainakaan vähentää suomalaispelaajaa kohtaan herännyttä kiinnostusta.

LUE MYÖS: