Ranskalaislehdistöltä tylyt arvosanat omilleen: ”Hatunnosto Daniel O’Shaughnessylle”

© Kuva: Juha Tamminen

Ranskalaislehdistö ei omiensa päätä silitellyt, kun hallitseva maailmanmestari sai taipua keskiviikkona pelatussa harjoitusottelussa Suomelle maalein 0-2 (lue otteluraportti). Suomi oli jäänyt edellisissä viidessä maaottelussaan Ranskaa vastaan maaleitta ja hävinnyt kaikki edelliset kohtaamiset, mutta nyt Marcus Forssin ja Onni Valakarin maalit sekä vedenpitävä puolustus toivat riemastuttavan lopputuloksen.

Ranska oli hävinnyt kesän 2018 MM-finaalin jälkeen vain kolme ottelua pelaamistaan 23:sta. Ennen Huuhkajia Ranskan olivat kukistaneet Hollanti syksyllä 2018 sekä Turkki viime vuonna. Tänä vuonna tappio oli Ranskan ensimmäinen.

Suuret ranskalaislehdet France Football ja L’Équipe antoivat tuttuun tapaan pelaajille arvosanat ottelun suorituksesta. Kuten arvata saattaa, saivat ottelun voittaneet suomalaiset isäntäjoukkueen pelaajia paremmat arvosanat.

Kaikkein ankarimpia omasta pelaajistosta oltiin Moussa Sissokoa ja Olivier Giroud’ta kohtaan. Sissoko sai molemmilta lehdiltä arvosanakseen 2 ja Giroud kakkosen ja kolmosen, kun arvosteluasteikko menee skaalassa 1-10. Hyväksyttävimmin ottelusta selvisivät lehtien mukaan Ranskan joukkueesta Lucas Digne ja debytantti Marcus Thuram.

Yksikään ranskalaispelaaja ei saanut lehdiltä kutosta parempaa arvosanaa, eikä yksikään suomalainen vitosta huonompaa. Maalintekijät Valakari ja Forss sekä keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller saivat molemmilta lehdiltä arvosanakseen 7, eikä tätä parempia arvosteluja myönnettykään. France Football antoi seiskan myös Daniel O’Shaugnessylle ja valitsi tämän myös ottelun parhaaksi pelaajaksi seuraavalla saatetekstillä:

– Ranskan illan hyökkäyspään esitys ei jää Les Bleus’n aikakirjoihin eikä Suomen puolustuksen tarvinnut pelata elämänsä ottelua pysäyttääkseen Olivier Giroud’ta ja kumppaneita. Mutta viis siitä. Hattua päästä Daniel O’Shaugnessylle, 26, joka keskittyi hyvin alusta loppuun lannistaakseen Didier Deschampsin miehet kaikkien yllätykseksi.

– FC Metzin reservijoukkueessa 2010-luvun alussa käynyt irlantilaistaustainen Suomen mestarijoukkue HJK:n pelaaja ei hermoillut vaan vei joukkueensa menestykseen, joka jää hänen maansa jalkapallohistoriaan.

L’Équipe antoi lisäksi arvosanat myös valmentajille. Didier Deschamps sai lehdeltä nelosen ja Markku Kanerva seiskan. Vaatimustaso on ilmeisen korkea, kun maailmanmestarien kaataminen selkeinä altavastaajina ei tämän parempaan riittänyt.

Kaikki arvosanat (France Football/L’Équipe)

Mandanda 4/4
Dubois 4/4
Zouma 5/4
Lenglet 4/3
Digne 5/6
Sissoko 2/2
N’Zonzi 3/3
Pogba 3/3
Thuram 6/5
Giroud 3/2
Ben Yedder 4/4

Joronen 6/6
O’Shaughnessy 7/6
Ojala 6/6
Väisänen 5/6
Hämäläinen 6/5
Kauko 6/5
Schüller 7/7
Valakari 7/7
Niskanen 5/5
Karjalainen 6/6
Forss 7/7

LUE MYÖS: Marcus Forss ja Onni Valakari nousivat sukujensa parhaiksi maalintekijöiksi A-maajoukkueessa heti debyyteissään

LUE MYÖS: Some meni sekaisin Huuhkajien sensaatiomaisesta Ranska-voitosta – ”Brasilia seuraavaksi!”

LUE MYÖS: Näin kansainvälinen media reagoi Huuhkajien historialliseen voittoon – hurjat tilastot paukkuivat Ranskan kustannuksella

LUE MYÖS: Maajoukkueessa maalitili auki Ranskaa vastaan – Marcus Forss kertasi V Sportille ikimuistoista debyyttiään: ”Ei sitä ehkä siinä hetkessä tajunnut”

LUE MYÖS: ”Saimme kunnon opetuksen” – Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps listasi syitä Huuhkajien yllättävälle voitolle


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.