Maajoukkueessa maalitili auki Ranskaa vastaan – Marcus Forss kertasi V Sportille ikimuistoista debyyttiään: ”Ei sitä ehkä siinä hetkessä tajunnut”

© Kuva: Getty Images

Kannattajat olivat vaatineet Brentfordin hyökkääjä Marcus Forssia jo jonkin aikaa Huuhkajiin, ja keskiviikkona nuori mies näytti miksi.

Forss, 21, pääsi debytoimaan A-maajoukkueessa Stade de Francella hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan. Hän pelasi ystävyysottelussa täydet minuutit ja vastasi Suomen avausmaalista sensaatiomaisessa 2-0-voitossa (lue otteluraportti). Myös toisen maalin viimeisteli debytantti, Pafosia edustava Onni Valakari.

Huuhkajat iski molemmat maalinsa puolen tunnin tienoilla. Ensimmäinen synyi, kun Ranskan Moussa Sissoko viivytteli pelivälineen kanssa keskikentällä ja menetti sen suomalaisten ahdistamana. Pallo pelattiin vauhtiin Forssille, joka karkasi vielä viimeiseltä puolustajalta karkuun ennen kuin tälläsi kuulan voimalla sisään (katso Viafreen video).

– Mun piti ensin päästä vastustajan etupuolelle. Se oli hyvä räjähtävä lähtö, sain loistavan spurtin ja loistavat kosketukset. Näin ennen kuin otin pallon, että maalivahti tulee aika alhaalla vastaan, niin nostin [vedon] vähän ylemmäs. Tuli takaraivosta viimeistely. Oli kyl hieno hetki, kertasi Forss V Sportin studiolähetyksen haastattelussa.

– Ei sitä ehkä siinä hetkessä tajunnut, kuinka iso asia se oli. Totta kai joukkue pelas tosi hyvän pelin. Se näkyi siinä, miten me puolustettiin ja lähettiin hyökkäämään.

– Sitten kun pallo meni maaliin, niin kyllä siinä tuntui pieni helpotus, kun on debyytti ja saa maalin alle.

– Tähän peliin mä menin [sillä ajatuksella], että ei saa mennä pelkäämään, kun on maailmanmestari vastassa. Niinku mä sanoin jo ennen peliä, niin pitää mennä näyttämään, millanen joukkue ja millasia yksilöitä me ollaan. Me näytettiin kyllä tänään, mihin Suomi pystyy.

Forssin mukaan ensimmäisen jakson jälkeen pukuhuoneessa kerrattiin hyvät asiat läpi ja tiivistettiin puolustuspelaamisesta entisestään.

– Tauolla mietittiin vaan ensin, mitä me tehtiin hyvin, mut sit tiedettiin, et ”tää on vasta puoliaika. Pitää jatkaa samaan malliin, muuten ei tuu positiivinen tulos”.

– Me jatkettiin ja mun mielestä melkein parannettiin puolustussuuntaan vielä. Ei oikein annettu yhtään kunnon maalipaikkaa Ranskalle. Oli tosi hyvää puolustuspelaamista meiltä toisella puoliajalla – ja ekalla.

Forss tuottaa varmasti jatkossakin positiivista päänvaivaa päävalmentaja Markku Kanervalle, jos näytöt ovat vastaavaa luokkaa kuin keskiviikkona ja tällä kaudella Brentfordissa. Nuori hyökkääjä myönsi haaveilevansa paikasta ensi kesän EM-kisajoukkueessa.

– Totta kai se on unelma päästä jengiin, mut mä otan peli peliltä. Meillä on nyt kaks peliä tässä Suomen kanssa ja sit mä meen takas seurajoukkueeseen. Pitää jatkaa samaa mallia. Sit katsotaan, mihin se riittää.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.