Huuhkajat otti keskiviikkona todella ison päänahan, kun hallitseva maailmanmestari Ranska kaatui vieraskentällä ystävyysottelussa 2-0.

Molemmista maaleista vastasi maajoukkuedebytantti, sillä ensimmäisen iski Marcus Forss ja jälkimmäisen Onni Valakari.

Equipe de France ⭐⭐

@equipedefrance
Le 11 qui débutera ce France - Finlande, avec la 1ère sélection de Marcus Thuram ! 🇫🇷🇫🇮 #FRAFIN #FiersdetreBleus

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 I A-maaottelu: @equipedefrance - @Huuhkajat 🇫🇷🆚🇫🇮 I Mitä mieltä olet, kommentoi alle! 💬👇

Päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt avauksensa illan otteluun. Ottelu alkaa Pariisin Stade de Francella klo 22.10.

#Huuhkajat #FRAFIN #MeOlemmeSuomi

Ranska aloitti pelin vyöryttämällä hyökkäyksiä tasaiseen tahtiin ja Huuhkajien puolustus joutui siivoamaan hyökkäyksiä rangaistusalueelta pois jatkuvalla syötöllä. Vartin kohdalla pallo kävi jo Suomen ylärimassa, kun Marcus Thuram pääsi puskemaan kulmapotkusta.

Hetkeä myöhemmin Thuram yritti viimeistelyä suoraan keskityksestä, mutta laiturin jatkoyritys karkasi maalin yli.

Puolen tunnin kohdalla rupesi tapahtumaan toden teolla. Moussa Sissoko aikaili pallon kanssa keskikentällä ja menetti sen. Suomi toimitti pallon nopeasti Marcus Forssille, joka karkasi läpiajoon ja veti lopuksi voimalla verkkoon. 0-1.

Vain hetkeä myöhemmin Huuhkajat juhli jo toistamiseen. Onni Valakari haki vasemman jalkansa vapaaksi rangaistusalueen tuntumassa ja laukoi mielettömän kudin ylänurkkaan. 0-2.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Puoliajalle siirrytään Suomen sensaatiomaisessa johdossa! Molemmat debytantit onnistuivat maalinteossa. Upeaa Huuhkajat! [0-2]

#Huuhkajat #FRAFIN

Ranska otti toisella puoliajalla pallonhallinnan selkeästi itselleen, mutta se puski yhä päätään seinään.

Kotijoukkue teki ensimmäiset vaihtonsa tunnin kohdalla. Olivier Giroud, Wissam Ben Yedder ja Paul Pogba tekivät tilaa Anthony Martialille, Antoine Griezmannille ja N’Golo Kantélle.

Hetkeä myöhemmin myös Suomi suoritti triplavaihdon. Juhani Ojalan, Rasmus Karjalaisen ja Ilmari Niskasen paikat ottivat Joona Toivio, Glen Kamara ja Nikolai Alho.

Pian kentälle tulivat myös Robert Taylor ja Paulus Arajuuri, joiden tieltä väistyivät maalintekijä Valakari ja loukkaantunut Leo Väisänen.

Viimeiseksi kymmenminuuttiseksi kentälle pääsi myös Teemu Pukki, joka korvasi kaikkensa antaneen Rasmus Schüllerin.

Ranska piti palloa valtaosan ajasta, mutta se ei saanut pelaamalla murrettua Suomen puolustusta. Kotijoukkue joutui hakemaan ratkaisua keskityksillä, mikä kelpasi Huuhkajien puolustukselle.

Ottelun viimeiseksi paikaksi jäi Griezmannin pilkun tienoilta lähtenyt laukaus. Barcelonan hyökkääjän veto viuhui kuitenkin selkeästi maalin ohi.

Tuloksen myötä Ranskan 12 ottelun tappioton putki tuli päätökseen. Les Bleus oli viimeksi hävinnyt viime vuoden kesäkuussa Turkille 0-2 EM-karsinnoissa.