Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps joutui pettymään pahemman kerran, kun hänen suojattinsa taipuivat odotusten vastaisesti Huuhkajille 0-2-lukemin Pariisin pimenevässä illassa keskiviikkoiltana.

Ranska hallitsi palloa ja laukoi reilusti enemmän kuin Suomi, mutta avausjakson maalit Marcus Forssilta ja Onni Valakarilta johdattivat Huuhkajat historialliseen voittoon hallitsevan mestarin kotinurmella.

Vuodesta 2012 lähtien Ranskan peräsimessä työskennellyt Deschamps listasi useita syitä joukkueensa yllättävälle tappiolle, mutta piti tulosta lopulta täysin ”loogisena”.

– Suoriuduimme alle odotusten anteliasuudessa, sitoutumisessa, kaksinkamppailuissa ja solidaarisuudessa, Deschamps kertoi lehdistölle.

LUE MYÖS: Some meni sekaisin Huuhkajien sensaatiomaisesta Ranska-voitosta – ”Brasilia seuraavaksi!”

– Saimme kunnon opetuksen, mutta välillä se on hyvä asia. Tämä oli muistutus perusasioista ja siitä, mitä korkealla tasolla vaaditaan.

[readmore from=Huuhkajat]

– Vastustaja teki kaiken tarvittavan, vaikka aloitimme ottelun hyvin. Me päästimme kaksi maalia, joilta olisimme voineet välttyä. Ne antoivat vastustajalle enemmän itseluottamusta.

LUE MYÖS: Näin kansainvälinen media reagoi Huuhkajien historialliseen voittoon – hurjat tilastot paukkuivat Ranskan kustannuksella

– Me emme saaneet aikaan selviä maalintekopaikkoja, vaikka pidimmekin palloa. Toisen puoliajan sisältö oli parempi, mutta kun aloitimme sen takaa-ajoasemasta…

– Otimme vastaan hyvän iskun, enkä aio jäädä murehtimaan sitä sen pidemmäksi aikaa. Tulos oli varsin looginen, Deschamps päätti.