Keskiviikon piti olla melko tavallinen ilta muiden arki-iltojen joukossa. Huuhkajat kirjoitti kuitenkin harjoitusottelussa Ranskaa vastaan suomalaista jalkapallohistoriaa uusiksi, kun se haki 2-0-vierasvoiton Pariisista. Sen huomioi myös tasavallen presidentti Sauli Niinistö.

Niinistö seuraa tunnetusti tarkkaan suomalaista urheilua, ja jalkapallo on lähellä presidentin sydäntä. Niinistö toimi Palloliiton puheenjohtajana ennen kuin hän nousi tasavallan presidentiksi.

Ei siis ihme, että Niinistö huomioi Huuhkajien upean ja historiallisen Ranska-voiton. Suomi ei ollut ennen keskiviikkoa koskaan voittanut Ranskaa tai hallitsevaa maailmanmestaria.

– Ei unohdu, Niinistö kirjoitti osuvasti tiivistäen varmasti monen suomalaisen tuntemukset keskiviikkoillasta.

Sauli Niinistö

@niinisto
Ei unohdu

Huuhkajat

@Huuhkajat
VOITTO! 🔥 Suomi kaataa hallitsevan maailmanmestarin Pariisissa debytanttien maaleilla. Tämä ilta ei unohdu ihan hetkeen.

May the Forss and Onni be with you! 🦉🙏

#Huuhkajat #FRAFIN

Suomen A-maajoukkueen upea voitto on noussut ainakin Twitterissä koko Suomen voitoksi. Monet julkisuuden henkilöt ovat ylistäneet upeaa tulosta. Kirjailija Jari Tervon oli vaikea uskoa tulosta todeksi twiitistä päätellen.

– Ranska-Suomi 0-2! Mitä helvettiä? Tervo ihmetteli.

Jari Tervo

@JariTervo1
Ranska-Suomi 0-2! Mitä helvettiä? #Huuhkajat

Entinen urheiluministeri Paavo Arhinmäki tunnetaan kovana jalkapallomiehenä. Ei siis ihme, että miestä harmitti upean voiton missaaminen.

– Valtuuston kokous ollut käynnissä kohta viisi tuntia. Samaan aikaan toisaalla. Suomi johtaa viestien perusteella hallitsevaa maailmanmestari 0-2. Molemmat maalit on tehnyt debytantti, vielä U21-ikäinen. Tämä pitikin jäädä näkemättä, Arhinmäki kirjoitti.

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki
Valtuuston kokous ollut käynnissä kohta viisi tuntia.

Samaan aikaan toisaalla. Suomi johtaa viestien perusteella hallitsevaa maailmanmestaria vastaan 0-2.

Molemmat maalit on tehnyt debytantti, vielä U21-ikäinen.

Tämä pitikin jäädä näkemättä! 😬

#Huuhkajat

Arsenalin kannattajana tunnettu julkkispappi Kari Kanala otti myös ilon irti Suomen voitosta. Hänen mielestä Suomen voittoa kuvasi parhaiten vertaus ”hengen voitto materiasta”.

– Paperilla asiat ovat eri juttu kuin kentällä. Kun itseluottamusta nostaa pelikavereiden suoritukset, niin mennään hyvään suuntaan. Ja se kantaa ykisttäisen matsin yli, kulttuuriksi, Kanala kirjoitti.

kari kanala

@karikanala

Miki Mielonen

@mikimielonen
Oli upea matsi. Ja juuri näin, futis on joukkuepeli. Sitoutuminen, kaverin auttaminen ja tahto voittaa. #huuhkajat on ♥️
Hengen voitto materiasta; paperilla asiat ovat eri juttu kuin kentällä. Kun itseluottamusta nostaa pelikavereiden suoritukset, niin mennään hyvään suuntaan. Ja se kantaa yksittäisen matsin yli, kulttuuriksi. #Huuhkajat

LUE MYÖS: