Suomi haki keskiviikkoiltana Pariisista riemukkaan 2-0-vierasvoiton hallitsevasta maailmanmestarista Ranskasta (lue raportti ottelusta). Vaikka kyseessä olikin harjoitusottelu, jää peli varmasti historian kirjoihin ja pitkiksi ajoiksi (ainakin) suomalaisten mieliin.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi pelin jälkeen kilpailutilanteen pelipaikoista vain kiristyneen hienon tuloksen myötä. Eikä ihme, kun U21-ikäiset Marcus Forss ja Onni Valakari heiluttivat hienoilla tavoilla verkkoja heti A-maajoukkuedebyytissään. Näin Kanerva kommentoi ottelua ranskalaislehdistölle:

– Olen hyvin tyytyväinen tähän voittoon ja siihen, miten pelasimme erittäin vahvaa vastustajaa ja maailmanmestareita vastaan. Pelaajat antoivat kaikkensa saavuttaakseen tämän tuloksen.

– Puolustimme riittävän hyvin ja lisäksi teimme kaksi hienoa maalia. Tämä voitto antaa meille runsaasti itseluottamusta. EM-kisoihin valmistautuminen on käynnissä, ja saamme siihen informaatiota kovia vastustajia vastaan pelaamistamme peleistä.

– Ranskalla oli paljon maalintekopaikkoja, mutta jos vertaillaan laukauksia kohti maalia, oli peli melko tasainen. Se tarkoittaa, että me puolustimme hyvin.

[readmore from=Huuhkajat]

Erityiskehut Kanerva antoi nuorille maalintekijöilleen Forssille ja Valakarille.

– He pelasivat hyvin ja tekivät erittäin upeat maalit. Ollakseni rehellinen yllätyin melkoisesti siitä, kuinka nopeasti he sopeutuivat tälle tasolle. Se aiheuttaa minulle ongelmia jatkossa, sillä kilpailua on nyt lisää.

– Tänään pelanneet pelaajat näyttivät olevansa valmiita tälle tasolle ja valmiita pelaamaan avauskokoonpanossa. Nälkämme ja itseluottamuksemme kasvavat. Lähdemme EM-kisoihin tavoittelemaan hyvää tulosta, mutta siitä tulee hyvin vaikeaa, Kanerva päätti.

Lähde: L’Équipe

LUE MYÖS: Ranskalaislehdistöltä tylyt arvosanat omilleen: ”Hatunnosto Daniel O’Shaughnessylle”

LUE MYÖS: Marcus Forss ja Onni Valakari nousivat sukujensa parhaiksi maalintekijöiksi A-maajoukkueessa heti debyyteissään

LUE MYÖS: Some meni sekaisin Huuhkajien sensaatiomaisesta Ranska-voitosta – ”Brasilia seuraavaksi!”

LUE MYÖS: Näin kansainvälinen media reagoi Huuhkajien historialliseen voittoon – hurjat tilastot paukkuivat Ranskan kustannuksella

LUE MYÖS: Maajoukkueessa maalitili auki Ranskaa vastaan – Marcus Forss kertasi V Sportille ikimuistoista debyyttiään: ”Ei sitä ehkä siinä hetkessä tajunnut”

LUE MYÖS: ”Saimme kunnon opetuksen” – Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps listasi syitä Huuhkajien yllättävälle voitolle