Huuhkajien nuoria tähtiä viety siirtohuhuissa Borussia Dortmundiin ja Leedsiin – näin he itse suhtautuvat huhuihin

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva palkitsi Pikkuhuuhkajien avainpelaajat Marcus Forssin ja Onni Valakarin hyvistä otteistaan kutsulla A-maajoukkueen mukaan. Nuoret pelimiehet ovat olleet viime aikoina myös siirtohuhujen kohteena. Vastauksista päätellen fokus on kuitenkin muissa asioissa.

Ei ole aivan jokapäiväistä, että nuoria suomalaispelaajia viedään siirtohuhuissa Euroopan kärkiseuroihin. Valakari ja Forss ovat kuitenkin molemmat olleet siirtohuhujen kohteena lähiaikoina. A-maajoukkuekomennus ei ainakaan vähennä kiinnostusta.

Lokakuun lopulla kyproslaista Pafosia seuratasolla edustava Valakari yhdistettiin Valioliigassa pelaavaan Leedsiin. Kyproslaisen Kerkida-sivuston mukaan Leedsin urheilujohtaja Victor Orta olisi käynyt jo keskusteluja Pafosin seurajohtoon kuuluvan Roman Dubovin kanssa. Myös MTV Urheilu vahvisti tiedot

Valakarin alkukausi Pafosissa on mennyt erinomaisesti. Useampaa keskikentän roolia tällä kaudella pelannut Valakari on tehnyt yhdeksässä sarjaottelussa kolme maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Mies itse ei kauheasti olkaansa kohauttanut siirtohuhujen suhteen.

– Siihen, mitä kirjoitetaan, ei voi vaikuttaa, eikä siihen oikeastaan kannata keskittyä ollenkaan. Jalkapallossa on hyvin vaikea sanoa, mitä tapahtuu 2-3 vuoden päästä. Ainoa asia, mihin voi vaikuttaa, on oma tekeminen ja oma asenne. Ulkopuolisiin asioihin en halua käyttää energiaa, Valakari kommentoi Pariisista Huuhkajien etätiedotustilaisuudessa.

Forssin kohdalla huhut ovat olleet viemässä Brentfordin hyökkääjää Saksaan. TEAMtalk uutisoi viime viikolla, että Forssin perässä olisi Borussia Dortmund sekä Joel Pohjanpalon edustama Union Berlin. Forss kertoi, että hänen unelmana on pelata Valioliigassa, joten ainakin siltä osin siirto Saksaan vaikuttaisi epäloogiselta.

– En kauheasti lue juttuja. Kaipa se kiinnostus kertoo, että tekee hyvää työtä, ja näkee, että se (hyvä työ) noteerataan. Oma unelmani on pelata Valioliigassa, Forss sanoo määrätietoisesti.

Suomi kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa Ranskan. Forss ja Valakari saattavat saada ensikasteensa Huuhkajissa hallitsevaa maailmanmestaria vastaan. Onnistuminen Ranskaa vastaan varmasti vain kasvattaisi nuoriin suomalaispelaajiin kohdistuvaa kiinnostusta.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.