Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Brentfordin suomalaishyökkääjän Marcus Forssin ura on kovassa nousujohteessa.

Forssilla, 21, on meneillään tehokas syksy seurajoukkueessa, vaikka hän onkin toiminut enimmäkseen kirittäjänä Brentfordin ykköshyökkäjälle Ivan Toneylle. Suomalaiskärki on saanut vastuuta 11 ottelussa ja onnistunut maalinteossa kuudesti. Peliaikaa hänelle on kertynyt 386 minuuttia, joten keskimäärin verkko on heilunut noin 64 minuutin välein.

Aiemmin tällä viikolla Forss sai ensimmäistä kertaa urallaan kutsun miesten A-maajoukkueeseen. Huuhkajat kohtaa ensi viikolla alkavalla maajoukkuetauolla maailmanmestari Ranskan harjoitusottelussa sekä Bulgarian ja Walesin Nations Leaguessa.

TEAMtalk kertoo, että Forssin huippuvire ja kehitys on huomattu myös Suomen ja Englannin ulkopuolella. Sivuston mukaan Saksan Bundesliigassa pelaavat Borussia Dortmund ja Union Berlin ovat kiinnostuneita hankkimaan Forssin riveihinsä ensi tammikuussa.

Dortmund haluaisi hankkia Forssin, mutta lainata hänet vielä muualle kerryttämään kokemusta ja Union Berlin näkee Forssin ”pääkohteenaan”. Union Berliniä edustaa tällä kaudella myös Huuhkajien Joel Pohjanpalo, joka pelaa seurassa lainalla Bayer Leverkusenista.

Forss solmi viime vuonna Brentfordin kanssa kesään 2023 ulottuvan jatkosopimuksen.

LUE MYÖS: