Pitkäaikainen Argentiinan A-maajoukkuepelaaja Javier Mascherano on lopettanut pelaajauransa. 36-vuotias ”Jefecito”, ”Pikku pomo” kertoi päätöksestään sunnuntai-iltana lehdistötilaisuudessa. Hänen viimeiseksi ottelulukseen jäi eilen pelattu Argentiinan cup-ottelu, jossa Mascheranon joukkue Estudiantes de La Plata hävisi Argentinos Juniorsille 0-1.

Mascherano korosti lehdistötilaisuudessa, että kyseessä on hänen henkilökohtainen päätöksensä, eikä seuralla ole asian kanssa tekemistä. Hän harkitsi päätöstä pitkään. Syyksi vetäytymiselleen hän kertoi sen, ettei enää kokenut samaa paloa jalkapalloa kohtaan kevään ja kesän koronatauon jälkeen.

Estudiantes de La Plata

@EdelpOficial
🎙 El testimonio completo de Javier Mascherano, al anunciar en conferencia de prensa su retiro del fútbol profesional

Keskikentän pohjalla ja topparina pelannut Mascherano aloitti uransa Argentiinan suurseura River Platessa. Eurooppaan hän siirtyi 22-vuotiaana vuonna 2006 liityttyään West Hamin joukkueeseen. Valioliigaa hän pelasi vielä Liverpoolissa kolme vuotta ennen kuin siirtyi vuonna 2010 FC Barcelonaan – seuraan, josta Mascherano parhaiten muistetaan ja jossa hän parhaat vuotensa pelasi.

Kahdeksan vuoden aikana Mascherano pelasi FC Barcelonassa kaikkiaan 334 virallista ottelua ja voitti seurassa 18 pokaalia, muun muassa viisi La Liga -mestaruutta ja kaksi Mestarien liigaa. Mascherano teki Barcelonassa vain yhden maalin, mutta oli puolustuspään tukipilareita vuosia, ja kaudella 2014-2015 hänet valittiin myös Mestarien liigan vuoden joukkueeseen.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
⚔️ Guerrero, @mascherano 🛡

Tammikuussa 2018 Mascherano siirtyi kiinalaiseen Hebei Fortuneen. Sieltä hän palasi kotimaahansa viime vuoden marraskuussa, ja nyt ura on tullut päätökseen.

147 pelatulla A-maaottelullaan Mascherano on Argentiinan kaikkien aikojen maaottelutilaston kärjessä. Hän tosin joutunee luopumaan paikastaan ensi vuonna, sillä pitkäaikaisella pelikaverilla ja hyvällä ystävällä Lionel Messillä maaotteluita on vain kuusi vähemmän.

[readmore from=Mascherano-Javier]

Mascherano pelasi Argentiinan maajoukkueessa neljässä MM-turnauksessa, joista vuonna 2010 hän toimi myös joukkueen kapteenina. Hän vetäytyi maajoukkueesta kesän 2018 MM-kisojen jälkeen.

Lähde: Transfermarkt