Kapteeni ja seuraikoni jatkaa VPS:ssä – ”Oikeilla raiteilla ollaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Syksyllä 2019 Veikkausliigasta pudonnut Vaasan Palloseura tiedottaa kotisivuillaan tehneensä jatkosopimuksen joukkueen kapteenin Sebastian Strandvallin kanssa. 34-vuotiaan Strandvallin jatkopahvi on 1+1-vuotinen.

– Juuri tuossa kun laitettiin nimet paperiin, niin kyllä siinä hyvä fiilis ja hymy huulille nousivat. Kaikin puolin hyvät fiilikset ja innolla odotetaan seuraavan kauden alkua, hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja erikoistilannespesialisti kommentoi jatkoaan seurassa.

Strandvall on Vasa IFK:n kasvatti, joka on pelannut uransa aikana komeat 285 veikkausliigaottelua sekä yhden A-maaottelun. Hän on pelannut Veikkausliigaa myös Hakan ja IFK Mariehamnin paidassa, mutta ylivoimaisesti pisimpään juuri Vepsussa. Strandvallilla on VPS:ssä takanaan jo kahdeksan kautta, joista seitsemän Veikkausliigassa.

Kaudella 2020 Strandvall oli VPS:n avauksessa 21 Ykkösen ottelussa, ja pelasi 20 kertaa täydet 90 minuuttia. Ainoa väliin jäänyt peli johtui pelikiellosta varoitustilin täytyttyä. Strandvall teki myös hyvät tehot yhdeksän maalia ja yhden maalisyötön.

Strandvallin lisäksi VPS:ssä jatkavat ensi kaudella toinen VPS-ikoni Steven Morrissey sekä Samu AlankoFabrice GatambiyeArttu NuutinenSamba Sillah ja Tuomas Pöyhönen. Uutena hankintana mukaan liittyy Aleksi Pahkasalo, joka teki kaudella 2020 KPV:ssä kuusi maalia ja syötti neljä.

– Pandemiasta johtuen joukkueen rakennus on monessa paikkaa normaalista jäljessä, niin siinä mielessä tosi hyvä, että saadaan kiinnitettyä tärkeitä palasia meidän joukkueeseen. Se luo kuvan, että ollaan oikeilla raiteilla tässä seurassa, Strandvall arvioi VPS:n suhteellisen hyvää pelaajatilannetta.

VPS siirtyy ensi kaudeksi aiemmin MYPA:a ja Kultsua ohjeistaneen Jukka Karjalaisen valmennukseen (lue lisää). Keskustelut uuden käskyttäjän kanssa omasta roolista ja muista suunnitelmista olivatkin tärkeitä tekijöitä Strandvallin jatkopäätöksen takana.

– Kasvona Jukka oli minulle futispiireistä tuttu, mutta valmentajana ihan uusi. Me juteltiin pitkä tovi hänen toimintatavoistaan, minun roolituksestani ja kaiken näköisestä.

– Pelivuosia minulla on kuitenkin enemmän takana kuin edessä, vaikka en varmaan muutamaan vuoteen olekaan lopettamassa. Päätös oli tänä vuonna todella iso, joten siksi halusin tietää mahdollisimman paljon Vepsun tulevaisuudesta. Keskustelu Jukan kanssa oli todella hyvä, Strandvall vakuutteli VPS:n YouTube-tilin haastattelussa.

– Vaikka viime kauteen lähtiessä lähtökohdat olivatkin vaikeat, ei minulla ollut mitään muuta mielessä kuin nousu Veikkausliigaan. Nyt on ehdottomasti sama juttu, ja minusta koko toiminta viittaa siihen, että meillä olisi hiukan paremmat lähtökohdat toteuttaa se unelma (noususta). Se vaatii sitä, että kaikki uskovat siihen.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004