Yksi Diego Maradonan entisistä seuroista, buenosairesilainen Boca Juniors palasi maanantain vastaisena yönä kentille ensimmäisen kerran legendan poismenon jälkeen. Maradona nukkui pois keskiviikkona, ja Boca Juniorsin arkipeli peruttiin kunnianosoitussyistä. Nyt Boca kohtasi Argentiinan Liigacupissa – joka nimettiin nopeasti uudelleen ”Copa Diego Maradonaksi” – Maradonan toisen entisen seuran Newell’s Old Boysin, ja omisti ottelussa suurta huomiota myös Maradonan tyttärelle Dalmalle.

Boca Juniors voitti ottelun 2-0, kolumbialaisen Edwin Cardonan tehtyä molemmat maalit. Cardonan ensimmäinen maali syntyi hienolla vapaapotkulla 12. minuutilla, ja heti maalin jälkeen koko joukkue meni muutoin tyhjässä katsomossa istuneen Dalman luokse osoittamaan edesmenneelle Diego Maradonalle kunniaa.

ESPN FC

@ESPNFC
Boca Juniors players celebrated their first goal in front of Maradona's daughter, who was sitting in his suite at the Bombonera 💙💛

(via @Xeneizados)
x.com/xeneizados/sta…

Toinen huomionosoitus nähtiin ottelun päätyttyä, kun pelaajat menivät vielä lopuksi antamaan Dalma Maradonalle – ja varmasti hänen kauttaan myös Diegolle – koko joukkueen yhteiset aplodit. Molemmista tribuuteista näkee selvästi, kuinka liikuttuneessa tilassa 33-vuotias Dalma Maradona ottelua ja näitä huomionosoituksia seurasi.

ESPN Argentina

@ESPNArgentina
¡El momento de la noche! Los jugadores de Boca se acercaron a dedicarle el triunfo ante Newell´s a Dalma Maradona, que vivió el partido en el palco de su padre.

#DiegoEterno

Boca Juniors

@BocaJrsOficial
¡GANÓ BOCA!

#Boca 2 (11’ y 19’ Cardona) - Newell’s 0

Maanantai-iltana Suomen aikaa kentille palaa ensimmäisen kerran Maradonan kuoleman jälkeen myös tämän ammattilaisuran ensimmäinen seura Argentinos Juniors, joka kohtaa Copa Diego Maradonan vierasottelussa Aldosivin.