Valioliigan hallitseva mestari Liverpool joutui lauantaina pettymään, kun se jäi Brightonin vieraana 1-1-tasapeliin.

Brighton iski tasoituksensa 93. minuutilla, kun Pascal Groß laukoi isäntien toisen pilkun sisään. Kotijoukkue sai jo avausjaksolla yhden rangaistuspotkun, mutta Neal Maupay laukoi sen ohi.

Liverpool luuli avauspuolikkaalla menneensä johtoon, kun Mohamed Salah karkasi läpiajoon ja viimeisteli. Egyptiläistähti oli kuitenkin ehtinyt hiuksenhienosti paitsioon, joten osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Diogo Jota vei Liverpoolin lopulta johtoon tunnin kohdalla. Vieraat heiluttivat verkkoa vielä kerran varsinaisella peliajalla Sadio Manén toimesta, mutta hänkin oli ehtinyt paitsioon, joten maalia ei hyväksytty.

Brightonin tasoitukseen johtanut pilkkutilanne herätti heti pelin jälkeen paljon keskustelua. Andrew Robertson osui palloa purkaessaan sekä Danny Welbeckin jalkaan että pelivälineeseen. Tilanne tarkastettiin jälleen videolta, ja hidastukset paljastivat, että Welbeck sai pienen kosketuksen palloon ennen kuin Robertson osui hänen jalkaansa

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp puhui ottelun jälkeen turhautuneena tuomaristolle, mutta sanoi hetkeä myöhemmin haastattelussa, että tuomiot menivät oikein.

– Olemme tottuneet siihen, että kainalot ovat paitsiossa. Jos tänään oli kyse varpaasta, niin sehän oli helppo päätös, sanoi Klopp BBC:n mukaan viitaten Salahin hylättyyn maaliin.

– En nähnyt ensimmäistä pilkkua, mutta toisen me kaikki näimme. Jos siinä on kontakti ja hän (tuomari) päättää, että se on riittävä…

Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson sanoi suoraan, että hänestä Brightonin tasoitukseen johtanut pilkkupäätös meni pieleen.

– Olen nähnyt uusinnan siitä. Kuka voisi olla tyytyväinen? Se ei ollut pilkun paikka. Minusta tuntuu, että seisoskelemme täällä joka viikko puhumassa selkkauksista. En halua joutua ongelmiin [puhumalla liikaa], mutta minusta se ei ollut pilkku.

– Danny Welbeck sanoi minulle, ettei se ollut pilkun paikka. Neljä tai viisi heistä sanoivat, ettei se ollut pilkku.

Henderson sanoi, että hän haluaisi luopua videotuomarisysteemi VAR:sta kokonaan.

– En halua puhua kenenkään muun puolesta, mutta minä luopuisin siitä. Haluan vain pelata jalkapalloa normaalisti.

– Me puhumme jatkuvasti näistä selkkauksista, emmekä jalkapallosta. Minä pelaisin mieluummin ilman sitä.

Pilkussa kaadettu Welbeck arveli, että jonain toisena päivänä rangaistuspotkua ei ehkä olisi vihelletty.

– Saimme pilkun kevyin perustein, mutta otimme sen vastaan.

– Pääsin pallolle ennen häntä ja tuikkasin sen hänen ohi. Hän potkaisi minuun ja sitten palloon, joten… Tuomari kävi katsomassa sen ruudulta ja teki päätöksensä.