”Mikseivät he ole maajoukkueessa?” – Saksan murskatappiosta pöyristynyt legendapelaaja lähetti tiukan vaatimuksen Joachim Löwille

© Kuva: Getty Images

Saksan A-maajoukkue kärsi tiistai-iltana historiansa raskaimman tappion peräti 89 vuoteen, kun Espanja murskasi Joachim Löwin miehistön 6-0-lukemin Nations Leaguen A-liigassa.

Löw’lle on satanut kritiikkiä Saksan nöyryyttävän tappion johdosta, erityisesti maajoukkueen entisiltä pelaajilta ja valmentajilta.

Bayern Münchenin ja Saksan legendapelaaja Bastian Schweinsteiger on jakanut myös oman mielipiteensä Löwin pelaajavalinnoista. Entinen keskikenttäpelaaja on valinnut häntä tuomaan Thomas Müllerin, 31, ja Jerome Boatengin, 32, takaisin Die Mannschaftin riveihin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jerome Boateng ja Thomas Müller niittävät yhä menestystä Bayern Münchenissä. Kuva: Getty Images

Maailmanmestaruuden voittaneet Bayern München -konkarit putosivat Saksan miehistöstä maaliskuussa 2019, mutta ovat yhä tärkeitä ja menestyviä pelaajia seuratasolla.

– Maajoukkueen valmentajalla ja hänen tiimillään on yksi mielipide asiasta, mutta valitettavasti minun oma mielipiteeni on erilainen, 36-vuotias Schweinsteiger kertoi ARD:lle.

– Pelaajat kuten Jerome Boateng ja Thomas Müller voittivat juuri triplamestaruuden Euroopan parhaimman seuran kanssa. He esiintyvät säännöllisesti ykkösjoukkueessa ja ovat laadukkaita, saksalaisia pelaajia. Mikseivät he ole maajoukkueessa?

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Erityisesti tällaisissa otteluissa on tärkeää, että kentällä on tasoa parempia pelaajia, joista löytyy kokemusta sekä laatua. Tämä ottelu osoitti sen, ettei meidän joukkueestamme vielä löydy tätä tarvittavaa laatua.

Saksalle olisi riittänyt tiistain ottelusta tasapeli paikkaan Nations Leaguen Final Four -lopputurnauksessa. Espanja oli Sevillassa kuitenkin vahvempi kuuden maalin voimin ja vei pääsylipun itselleen.


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?