Moni jalkapallon ystävä muistaa varmaan ikuisesti sen häkellyttävän ja sensaatiomaisen läksytyksen, jonka tuleva maailmanmestari Saksa antoi vuoden 2014 MM-kisojen välierässä isäntämaa Brasilialle. Maaleja sateli solkenaan ja taululle jäivät historialliset 1-7-loppunumerot.

Tiistaina Saksa sai maistaa omaa lääkettään, sillä nyt Espanja voitti sen hämmästyttävästi kuuden maalin erolla. Kyseessä ei Saksan onneksi ollut MM-kisapeli, mutta Nations Leaguen mittapuulla panokset olivat katossa. Saksalle olisi riittänyt tasapeli paikkaan Final Four -lopputurnauksessa, mutta Espanja löi Sevillassa vieraansa maanrakoon lukemin 6-0.

Squawka Live

@Squawka_Live
Germany's era is over.

ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝘁𝗿𝘂𝗲

Squawka

@Squawka
Spain 6-0 Germany FT:

Shots: 23-2
Shots on target: 10-0
Passing accuracy: 94%-85%
Possession: 70%-30%

Wow.

Squawka Live

@Squawka_Live
November 17 2020: Remember the date.

Tappiolukemat ovat Saksan kaikkien aikojen suurimmat kilpailullisessa ottelussa ja suurimmat ylipäätään sitten vuoden 1931.

Saksan suurimmat tappiot kilpailullisissa otteluissa

Espanja-Saksa 6-0 (Nations League 2020)
Unkari-Saksa 8-3 (MM-kisat 1954)
Saksa-Englanti 1-5 (MM-karsinta 2001)
Brasilia-Saksa 4-0 (Confederations Cup 1999)
Lisäksi viisi kolmen maalin tappiota

”Meidän täytyy vetää oikeat johtopäätökset”

Päävalmentaja Joachim Löw oli nöyryytyksen jälkeen median edessä lähes sanaton.

– Meidät heitettiin tänään monta askelta taaksepäin, Löw totesi ARD:lle.

– Tämä oli sysimusta päivä. Mikään ei toiminut. Olimme huonoja kaikissa suhteissa. Nyt meidän täytyy vetää tästä oikeat johtopäätökset.

Eniten Saksaa kuritti Manchester Cityn Ferran Torres, joka viimeisteli ottelussa ammattilaisuransa ensimmäisen hattutempun. Yhden maalin tekivät Álvaro Morata, Rodri ja Mikel Oyarzabal. Lisäksi Moratalta hylättiin luultavasti väärin paitsiona maali 1-0-tilanteessa, sillä ottelussa ei käytetty VAR-tarkistuksia.

Saksan kapteeni Manuel Neuer nousi ottelussa yksin Saksan kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelanneeksi maalivahdiksi. Aihetta juhlaan ei varsinaisesti ollut, sillä Neuer päästi ensimmäisen kerran pitkän ja komean uransa aikana yhdessä ottelussa kuusi maalia. Ilman Neuerin muutamaa torjuntaa olisivat tappiolukemat voineet tosin olla vieläkin tylymmät, sillä Espanja oli kaikessa niin paljon parempi.

Squawka

@Squawka
This is the first time Manuel Neuer has conceded 6+ goals in a competitive game in his professional career.

Who had this in 2020 bingo?

– Tämä on iso pettymys meille kaikille. Minä olen osa joukkuetta ja mokasimme tämän ottelun yhdessä. Kehonkieli ja kommunikaatio eivät olleet riittävällä tasolla. Meidän olisi pitänyt puhua enemmän ja tukea toisiamme, Neuer sanoi medialle.

– Tällaiselle ottelulle ei ole oikeaa ajankohtaa. Tämä on yksinkertaisesti katkeraa. Meidän pitää ottaa kaikki pelit toissamme. Tällaisen tappion jälkeen on kuitenkin väärä hetki puhua pelaajista, jotka eivät olleet mukana.

Saksa pelasi ottelussa vahvalla kokoonpanolla. Keskikentällä häärivät Toni Kroos, Ílkay Gündogan ja Leon Goretzka, ja hyökkäyksessä tehokkaiksi tunnetut Timo Werner, Serge Gnabry ja Leroy Sané. Silti Saksa ei saanut rakenneltua mitään vaarallista.

Sivussa olivat merkittävistä pelaajista lähinnä Joshua Kimmich, Julian Draxler ja Kai Havertz, mutta murskatappio nostanee jälleen esille spekulaatiot Joachim Löwin nuorennusleikkauksen nimissä ulos lempanneiden Mats Hummelsin, Thomas Müllerin ja Jérôme Boatengin paluulle. Maajoukkueen entinen pelintekijä Mesut Özil ottikin viimeisen puolesta kantaa jo kesken ottelun.

Espanjan lisäksi paikkansa Final Four -lopputurnauksessa on varmistanut Ranska. Kaksi muuta finalistia selviää keskiviikkona. Tiistaina varmistui myös, että Ruotsi putoaa Bosnia ja Hertsegovinan ja Islannin tavoin A-liigasta B-liigaan. Montenegro puolestaan nousee B-tasolle. Alimmasta D-liigasta ylemmäs nousevat Gibraltar ja Färsaaret.

We Global Football

@We_Global
UEFA Nations League:

Sweden 🇸🇪 has been relegated to League B
Montenegro 🇲🇪 has been promoted to League B
Cyprus 🇨🇾 will play in the League C relegation play-out
Faroe Islands 🇫🇴 has been promoted to League C
Gibraltar 🇬🇮 has been promoted to League C

Gibraltar ei hävinnyt neljästä ottelustaan yhtään ja päästi ensimmäisen takaiskumaalinsa vasta eilen. Enää ainoastaan Huuhkajia keskiviikkona isännöivä Wales on päästämättä Nations Leaguessa maaliakaan. Puhtaalla pelillä Nations Leaguessa ei pelannut yksikään maa.

Tiistain tulokset:

Ranska-Ruotsi 4-2 (Giroud 2, Pavard, Coman/Claesson, Quaison)
Kroatia-Portugali 2-3 (Kovacic 2/Dias 2, João Félix)
Espanja-Saksa 6-0 (F.Torres 3, Morata, Rodri, Oyarzabal)

Luxemburg-Azerbaidzhan 0-0
Montenegro-Kypros (Boljevic 2, Jovetic, Mugosa)

Gibraltar-Liechtenstein 1-1 (Frommelt om./N.Frick)
Andorra-Latvia 0-5 (Ikaunieks 2, Cernomordijs, Gutkovskis, Krollis)
Malta-Färsaaret 1-1 (Guillaumier/Jonsson)

El Partidazo de COPE

@partidazocope
📸 ¡Una foto para la historia!

#UEFANationsLeague

Lähde: Transfermarkt