Palaako MM-finaalisankari Saksan maajoukkueeseen? – ”Pidämme häntä yhä silmällä”

© Kuva: Getty Images

Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw sanoo, että hän pitää yhä silmällä vuoden 2014 MM-finaalin sankaria Mario Götzeä.

Götze, 28, oli nuorempana yksi Euroopan suurimmista lupauksista lyötyään läpi Borussia Dortmundissa. Vuonna 2013 hänestä maksettiin silloinen ennätyskorvaus saksalaispelaajasta, kun Bayern München hankki hänet Dortmundista 37 miljoonalla eurolla. Götzen uran ehdoton tähtihetki nähtiin vuoden 2014 MM-loppuottelussa Argentiinaa vastaan, kun hän iski lisäajalla ottelun ainoan maalin.

Sittemmin hänen tähtensä on hiipunut ailahtelevaisuuden, loukkaantumisten ja muiden terveysvaivojen takia. Vuonna 2017 selvisi, että Götze on kärsinyt myopatiasta, eli sairaudesta, joka aiheuttaa luurankolihasten heikkenemistä ja surkastumista.

Hän oli tuossa vaiheessa palannut Bayernista Dortmundiin, jossa hän pelasi viimeisen ottelunsa viime toukokuussa. Götzeä huhuttiin kesällä moneen suuntaan, muun muassa Hertha Berliniin ja jopa takaisin Bayerniin. Hänen uudeksi seurakseen valikoitui kuitenkin Hollannin suurseura PSV Eindhoven.

Götze siirtyi niin sanotusti pelaajan parhaassa iässä pienempään liigaan, mutta maajoukkuevalmentaja Löw on pitänyt näkemästään. Götze on pelannut PSV:ssä kuusi ottelua tehden niissä yhteensä kolme maalia.

– Pidämme häntä yhä silmällä, tietysti, kommentoi Löw Sports Buzzerille.

– Hän näyttää todella tuoreelta ja ketterältä, ilo paistaa hänestä. Hän tarvitsee sitä.

Löw uskoo, että valtavat paineet vaikuttivat Götzen urakehitykseen.

– Kaikki keskittyi aina häneen. Hänellä oli se vuoden 2014 maali painolastina, se oli varmasti valtava taakka.

– Siksi olen iloinen, että hän on aloittanut niin hyvin Eindhovenissa.

Götze on pelannut A-maajoukkuetasolla 63 ottelua, joista viimeisin oli marraskuussa 2017.

Tulevalle maajoukkuetauolle Löw ei vielä valinnut Götzeä mukaan. Saksa kohtaa keskiviikkona Tšekin ystävyysottelussa ja siitä viikon sisällä Ukrainan ja Espanjan Nations Leaguessa.

Huom. Joshua Kimmich, Marcel Halstenberg ja Thilo Kehrer ovat vetäytyneet alla näkyvästä ryhmästä pois loukkaantumisten takia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.