Suomalaiskeskikenttäpelaaja Robin Lod nousi joukkueensa Minnesota Unitedin sankariksi, kun United nousi MLS-kierroksella 2-2-tasapeliin Chicago Firea vastaan. Chicago johti peliä 2-0 vielä 63. minuutilla, mutta Jose Aja ja Lod toivat maaleillaan kotijoukkueen tasoihin. Lodin tekemä tasoitusmaali syntyi 80. minuutilla, Lodille hieman harvinaislaatuisesti päällä. Hyvän keskityksen tarjosi madagaskarilaispuolustaja Romain Metanire.

Minnesota United FC

@MNUFC
Sleep Now in the Fire.

– Kukaan ei ollut tyytyväinen ensimmäisen puoliajan peliesitykseemme. Puhuimme tauolla siitä, että meidän pitää tehdä töitä kovemmin ja juosta enemmän. Meidän täytyy tehdä pelistä vastustajalle vaikeampi, ja niin teimmekin toisella jaksolla, Lod kommentoi Minnesotan nousua seuran kotisivuilla.

MLS:n kaikki 26 joukkuetta ovat tositoimissa sunnuntain ”Decision Dayna”, runkosarjan päätöskierroksella. Moni joukkue pelaa vielä playoff-paikastaan, kun Minnesota Unitedin panoksena on kotietu. Ensimmäinen playoff-kierros pelataan yksiosaisena.

– Meidän täytyy pelata sunnuntaina vähän paremmin. Joskus olemme pelanneet hyvin, mutta tasoa on ollut vaikea pitää samana koko 90-minuuttisen ajan. Meille on todella tärkeää näyttää, että voimme pelata hyvän kokonaisen ottelun.

Lodin kausi on ollut hyvä, sillä maali oli hänelle jo kauden yhdeksäs. Lisäksi 22 ottelussa on syntynyt kolme maalisyöttöä. Viime kauden kymmenessä ottelussaan MLS:ssä Lod ei saanut ainuttakaan maali- tai syöttömerkintää. Näin suomalainen kommentoi päämaaliaan ja viime kaudesta selvästi parantuneita tehojaan.

[readmore from=Lod-Robin]

– Romain lähetti täydellisen keskityksen suoraan päähäni ja olin onnekas puskiessani sen maaliin.

– Tiedän, mitä osaan. Yritän vain tehdä parhaani jokaisessa ottelussa. Joskus muutamasta maalista saa itseluottamusboostin, ja se on auttanut minua tällä kaudella, Lod lisäsi.

Markku Kanerva julkistaa tänään torstaina Huuhkajien joukkueen marraskuun maaotteluihin. Lod ei ole ollut syksyn muissa maaotteluissa mukana osin koronapandemiasta ja osin MLS:n maaottelutauottomuudesta johtuen, mutta nyt Minnesota Unitedin valmentaja Adrian Heath vahvisti, että ainakin joitain pelaajia Minnesota maaotteluiden vuoksi vahvuudestaan menettää. Tällä kertaa MLS:ssä on pieni pelitaukokin, sillä playoffit alkavat vasta 20. marraskuuta.

– Tiedän, että edessä on maaottelutauko, ja menetämme vahvuudestamme kaksi tai kolme pelaajaa. Meillä on kuitenkin viikko tai kymmenen päivää yhdessä, ja siitä on meille apua, Heath totesi.