Schalken suomalainen superlupaus kiinnostaa Markku Kanervaa – paljasti käyneensä ”oikein hyvän” keskustelun: ”Ei meillä liikaa suomalaisia bundesliigapelaajia ole”

© Kuva: Getty Images

Schalkessa viime otteluissa erinomaisesti esiintynyt 19-vuotias topparilupaus Malick Thiaw on mielenkiintoinen nimi myös Huuhkajien näkökulmasta. Saksassa syntynyt toppari ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstään siitä, mitä maajoukkuetta hän aikoo tulevaisuudessa edustaa.

Thiawin äiti on suomalainen ja isä senegalilainen, mutta hän on asunut käytännössä koko elämänsä Saksassa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva paljasti torstaina olleensa hiljattain yhteydessä Thiawiin.

– Olemme olleet yhteydessä ja juttelin kolmisen päivää sitten hänen kanssaan.

Thiaw pelasi avauksessa Bundesliigassa viime viikonloppuna, kun Schalke pelasi Stuttgartin kanssa 1-1-tasapelin. Thiaw myös teki Schalken maalin päällään. Vahva esitys nosti Thiawin myös WhoScored-sivuston Bundesliigan Viikon joukkueeseen.

– Olen todella ilahtunut siitä, että hän on päässyt pelaamaan. Täytyy muistaa, että siellä on Turkin maajoukkuemies Ozan Kabak viiden ottelun pelikiellossa, ja hän (Kabak) on siellä vakiotoppareita. Osittain se on varmasti avannut Malickille mahdollisuuden pelata, ja hän on myös antanut sitten hyviä näyttöjä. Toivottavasti Mainz-pelin jälkeen, kun Kabak vapautuu pelikiellosta, niin hän olisi antanut sellaiset näytöt, että pitää avauksen paikkansa, Kanerva kertoi lehdistötilaisuudessa.

Thiawilta ei löydy vielä maaotteluita edes nuorten puolelta. Lupaavalla topparilla on näin ollen kortit omissa käsissään sen suhteen, mitä maata hän jatkossa haluaa edustaa.

– Ei meillä liikaa näitä Suomen passin omaavia bundesliigapelaajia ole. Tosiaan käytiin keskustelut läpi ja hän edelleen odottaa sitä, että saa Saksan passin. Hän sitten palaa asiaan marraskuun pelien jälkeen. Oli kuitenkin oikein hyvä keskustelu hänen kanssaan, Kanerva kertoi luottavaisena.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.