Schalken suomalaispuolustaja Malick Thiaw teki perjantaina uransa ensimmäisen maalin Saksan Bundesliigassa, kun hänen joukkueensa pelasi 1-1-tasapelin Stuttgartia vastaan.

Thiaw, 19, vastasi ottelun avausmaalista ohjaamalla Amine Haritin antaman vapaapotkun upealla syöksypuskulla maaliverkon perukoille (Katso Viafreen video).

Thiaw’n osuma ei tuonut Schalkelle sen kaipaamaa voittoa, mutta kolme joukkueen pelaajaa löysi siitä huolimatta tiensä tilastodataa keräävän WhoScored -sivuston viikon tähdistökentälliseen.

Thiaw oli yksi heistä yhdessä Haritin ja maalivahti Frederik Rønnowin kanssa. Myös Joel Pohjanpalon maalin Union Berliinin maanantaisessa Hoffenheim-voitossa syöttänyt Max Kruse nimettiin viikon joukkueeseen.

WhoScored.com

@WhoScored
🇩🇪 Bundesliga Team of the Week

Thiaw pelasi viime perjantain Stuttgart-ottelussa täydet minuutit ja oli aktiivinen kentän kummassakin päässä. Suomalaispuolustaja laukoi kaksi kertaa kohti maalia ja suoritti 57 syöttöä 87 prosentin tarkkuudella. Thiaw myös blokkasi yhden laukauksen ja purki pallon tiehensä neljästi. WhoScored’n arvosana hänelle oli 7.9.

Thiaw pelasi tiistai-iltana puolikkaan ottelun Schalken 4-1-voitossa FC Schweinfurtia vastaan DFP Pokalin avauskierroksella. Voitto oli Schalkelle kauden ensimmäinen. Seuraavan ottelunsa joukkue pelaa lauantaina, kun se matkustaa Mainzin vieraaksi Bundesliigassa.

FC Schalke 04

@s04_en

FC Schalke 04

@s04_en
A good end to the first half 👍
Let's finish the job 👊

⏱️ 46' | #FCSS04 1-2 | #S04
🔄 A change for the second half:

➡️ @salouf5
⬅️ Malick #Thiaw

⏱️ 46' | #FCSS04 1-2 | #S04