Tim Sparv tykitti upeasti avausosumansa Kreikassa – Huuhkajien kapteenin pitkä maaliton putki päätökseen

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien kapteeni ja keskikenttäpelaaja Tim Sparv avasi sunnuntaina maalitilinsä Kreikan Superliigassa ja AE Larissassa upealla osumalla.

Sparv, 33, vastasi joukkueensa ainoasta maalista 1-4-vierastappiossa AEK Ateenaa vastaan.

Suomalaiskonkari otti 68. minuutilla hyvän kosketuksen rangaistusalueelle ja pamautti pallon voimalla yläriman kautta maaliin. Pallo pomppasi vielä takaisin kentän puolelle ja Vangelis Platellas puski sen sisään, mutta peliväline oli ylittänyt maaliviivan jo Sparvin vedosta.

Sparvin tasoitus oli lopulta laiha lohtu, sillä AEK iski voittomaalin vain hetkeä myöhemmin ja osui vielä sen jälkeen kahdesti. Larissa on seitsemän ottelun jälkeen 14 joukkueen Superliigassa 11:nä. Sparv on pelannut Larissan avauksessa kauden jokaisessa pelissä.

Suomen maajoukkuekipparille maalien tehtailu ei ole mitenkään arkipäivää. Sparv oli ennen sunnuntaita onnistunut viimeksi maalinteossa syyskuussa 2018, kun hän teki teki edelliselle seuralleen Midtjyllandille kaksi maalia Tanskan Superliigassa Hobro IK:ta vastaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta Sparvin ammattilaisuralla, kun hän teki samassa ottelussa kaksi maalia. Hän muistelikin tuolloin, että on viimeksi onnistunut vastaavassa tempussa yläasteikäisenä.

Transfermarkt-sivuston mukaan Sparv on tehnyt koko ammattilaisuransa aikana 13 maalia, joista yksi on tullut Huuhkajissa. Hän iski toistaiseksi ainoan maajoukkuemaalinsa elokuussa 2012 ystävyysottelussa Pohjois-Irlantia vastaan. A-maaotteluja Sparvilla on tilillään 78 kappaletta.

Voit katsoa videon Sparvin sunnuntaisesta maalista Nova Sportsin sivuilta.