Veikkausliigassa neljänneksi sijoittunut FC Honka on kokenut kauden päätyttyä keskeisiä pelaajamenetyksiä. Ensin joukkueesta lähti Javi Hervas ja sitten Macoumba Kandji. Tiistaina joukkoon liittyi espanjalaishyökkääjä Borjas Martín, joka kertoi lähdöstään Twitterissä.

– Aika on ohi, mutta on vaikeaa, että tiemme erkanevat, Martín aloitti viestinsä.

– Olen iloinen, että puolustin Hongan värejä 108 ottelussa ja tein 33 maalia. Monet muistot pysyvät kanssani.

– Haluan kiittää jokaista, jolla on ollut osansa Honka-urallani. Etenkin (kannattajaryhmä) HK05:tä, taustaryhmää, pelikavereitani ja tietysti ystäviäni, perhettäni ja vaimoani tuesta tällä matkalla. Nyt on aika levätä, pohtia ja ottaa vastaan uusia haasteita.

Borjas Martín González

@borjasmarting

33-vuotias Borjas Martín siirtyi Honkaan kesällä 2017, kaudella, jolloin Honka nousi Ykkösestä Veikkausliigaan. Koko siihenastisen uransa hän oli pelannut kotimaassaan Espanjassa, lähinnä kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä.

169-senttinen Martín teki kahdella ensimmäisellä veikkausliigakaudellaan komeat 12 maalia kumpaisellakin, mutta päättynyt kausi 2020 oli tehojen valossa vaisumpi. 22 sarjapelissä syntyi neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Martín oli kuitenkin peliminuuteissa mitattuna Hongan tämän kauden peliaikakuningas ja yhdessä Hervasin ja Lucas Kaufmannin kanssa yksi kolmesta pelaajasta, joka pelasi kauden kaikissa sarjaotteluissa.

– Paljon kiitoksia näistä vuosista, Borjas! Tämä on ollut suuri ilo! Paljon onnea tulevaisuuteen ja kyllä, nähdään taas, Honka vastasi Martínin jäähyväisviestiin.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
¡Muchas gracias Borjas por estos años! ¡Ha sido un placer! ¡Buena suerte al futuro y sí, volveremos a ver! 💛🖤

#MeOllaanHonka

Borjas Martín González

@borjasmarting