Huuhkajien tärkeässä 2-1-vierasvoitossa Bulgariasta yksi erityisesti edukseen erottunut pelaaja oli voittomaalin tehnyt Robin Lod. Minnesota Unitedin pelaaja pelasi vasta vuoden ensimmäisen maaottelunsa, vietti kentällä 90 minuuttia ja rakenteli maalinsa lisäksi mukavasti maalitilanteita.

V Sportin studioasiantuntija Pasi Rautiainen äityikin ottelun jälkeen ylistämään, mistä syystä 27-vuotias Lod on Suomelle niin tärkeä pelaaja. Luovuutta ja haastokykyä kun ei koskaan ole liikaa.

– Me puhutaan oveluudesta, viekkaudesta, pallovarmuudesta ja driblauskyvystä. Olen aina tykännyt Robin Lodista sen takia, että hän pystyy kuljettamaan ja driblaamaan palloa, Rautiainen kuvaili.

– Nykyvastustajat on niin hyviä siirtymään joukkueena ja ahdistamaan yhtä pelaajaa, että jos jengi on täynnä pelkkiä syöttelijöitä, se ei riitä. Nykyfutiksessa pitää olla joku, joka pääsee ohi jätkistä. Sitä kautta luodaan ylivoimia, kun suhun tartutaan ja liimaudutaan. Se antaa tiloja muille.

– Sen takia Robin Lod on meille loistava pelaaja. Hän on erilainen pelaaja.

[readmore from=Huuhkajat]

Myös Rautiaisen aisapari Mika Kottila korosti Lodin merkitystä, kun katseet suunnattiin jo kohti keskiviikkoa ja Wales-peliä.

– Kotipelissä syyskuussa meillä oli äärimmäisiä vaikeuksia päästä Walesin muodon sisään. Wales puolusti todella tiiviisti ja otti kolmella ylhäältä kiinni, Kottila muisteli.

– Nyt meillä on siihen lääke nimeltä Lod. Hän tykkää liikkua siellä kymppialueella ja pystyy kuljettamaan ja haastamaan.