Antonín Panenkan mukaan nimetty Panenka-rangaistuspotku on erittäin näyttävä, kylmäpäinen ja omalla tavallaan nöyryyttävä tapa laukoa pilkku. Keskelle maalia chipattu laukaus saa heittäytyvän maalivahdin näyttämään hölmöltä.

Valioliigassa nähtiin lauantaina nöyryyttävä Panenka-potku, mutta tällä kertaa hölmöltä näytti sen vetäjä, Fulhamin Ademola Lookman.

Lookmanilla oli Lontoon paikallispelissä West Hamia vastaan täydellinen sauma pelastaa tasapelipiste vieraille, kun Fulham sai rangaistuspotkun lisäajan viime hetkillä. Hän osoitti kyllä kylmäpäisyyttä, kun lähti ylipäätään yrittämään Panenkaa, mutta hänen toteutuksensa epäonnistui ja maalivahti Łukasz Fabiański poimi löysän vedon eleettömästi syliinsä. Pian potkun jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja West Ham voitti 1-0.

Fulhamin manageri Scott Parker myönsi turhautumisensa Lookmanin ratkaisuun, mutta lisäsi, että odottaa 23-vuotiaan hyökkääjän oppivan virheestään.

– Olen pettynyt ja vihainen. Ei voi laukoa tuollaisia pilkkuja, ja hän tietää sen. Hän on nuori pelaaja, joka oppii vielä, kommentoi Parker BBC:lle.

– Poika teki virheen. Ade ymmärtää sen ensimmäisenä. Nuorena on opittava nopeasti. Hän on pettynyt ja oikeutetusti niin. Tämä on osa jalkapalloa, pelaajina ja joukkueena kasvamista. Me tuemme häntä.

Myös Lookmanin joukkuekaverit antoivat hyökkääjälle synninpäästön.

– Ademola on murtunut ja pyytelee anteeksi. Hän on nuori mies, joka on aloittanut täällä hyvin ja hän on iso pelaaja meille. Me tuemme häntä ja autamme hänet takaisijn ylös. Hän tietää, että hän olisi voinut tuoda meille pisteen, sanoi Tom Cairney.

– Hän on pyytänyt anteeksi, joten me lakaisemme tämän maton alle ja jatkamme eteenpäin. Hän on musertunut, me kaikki olemme, lisäsi Harrison Reed.

Sarjanousija Fulham on kerännyt kahdeksasta ottelustaan vain neljä pistettä. West Ham kasvatti tuloksen myötä saldonsa 11 pisteeseen.

Voit katsoa Lookmanin epäonnistuneen pilkun alla näkyvästä videosta (ajassa 1:13). Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

West Ham United

@WestHam
An injury-time madness 🤯

📺 Highlights of our dramatic win over Fulham...