Veikkausliiga-karsinnassa yhä kaikki auki – KTP ja TPS pitivät toisensa kurissa avausosassa

© Kuva: Juha Tamminen

Kotkan Työväen Palloilijat ja Turun Palloseura pelasivat keskiviikkona 0-0-tasapelin Veikkausliigan karsinnan avausosassa.

Ottelun panokset näkyivät pelin alkuhetkillä varmistelevana hyökkäyspelaamisena. TPS prässäsi korkeammalta, mutta KTP:kään ei jäänyt makaamaan omaan päätyynsä. Vastustajan vastahyökkäyksiä pidettiin koko ajan silmällä.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin 22. minuutilla, kun TPS:n Santeri Haarala kiskaisi Santeri Lindforsin kumoon keskikentällä pallonmenetyksen jälkeen.

Potentiaaliset maalintekopaikat olivat harvassa. Tauolle mentäessä KTP:llä oli kolme maalintekoyritystä ja TPS:lla kaksi, mutta maalivahteja ei avauspuolikkaalla varsinaisesti testattu.

TPS teki ensimmäisen vaihtonsa tauolla, kun Mika Ääritalo teki tilaa Tehe Olawalelle. Turkulaisten seuraavaa vaihtoa odoteltiin vain pari minuuttia, sillä Tatu Varmanen istahti heti toisen jakson alussa kentälle ja viittoi penkille vaihdon merkiksi. Hänen paikkansa otti Sami Rähmönen.

Haarala pääsi vajaan tunnin kohdalla yrittämään maalintekoa rangaistusalueelta KTP:n kömmähdyksen seurauksena, mutta hänen vetonsa suuntautui suoraan kohti maalivahti Anton Lepolaa. Hetkeä myöhemmin Hindrek Ojamaa lähetti toisessä päädyssä vaarallisen keskityksen boksiin, mutta virolaisen yritys ei ihan tavoittanut maalin edustalta Mikaa.

Reilun tunnin kohdalla nähtiin lisää vaihtoja. TPS laittoi Haaralan ja Jonni Peräahon tilalle Albijon Muzacin ja Niklas Pyyhtiän. KTP otti kentältä Zakaria Beglarishivilin ja Kimi Kolsin, joiden paikat ottivat Anton Eerola ja Matias Paavola.

Antti Mäkijärvi haki näyttävää ratkaisua suoraan ilmasta, kun hän sai 75. minuutilla Lindforsilta pitkän avauksen TPS:n linjan taakse, mutta volley osui vain sivuverkkoon.

Pyyhtiä petasi varsinaisen peliajan loppuhetkillä loistavan nousunsa päätteeksi hyvän tekopaikan Jeanille, mutta TPS:n brassivahvistuksen laukaus jäi tuhnuksi ja meni ohi.

Ojamaa sai vielä lisäajalla tilaisuuden ratkaista ottelun, kun Paavolan keskitys tuli hänelle koko TPS:n puolustuksen läpi, mutta Ojamaa ei saanut kohdistettua kutiaan tolppien väliin.

Kyseessä on jo kuudes vuosi putkeen, kun karsintojen ensimmäinen osa päättyy 0-0. Jälkimmäinen osa pelataan ensi lauantaina Turun Veritas Stadionilla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.