Koronapandemian takia vuoden 2020 jalkapallokalenteri on täysin poikkeuksellinen tavallisiin vuosiin verrattuna. Maaliskuussa jalkapallomaailma jäi pandemian mellastaessa muutaman kuukauden pelitauolle ja Mestarien liigan loppusuora pelattiin poikkeuksellisesti elokuussa.

Kansallisten sarjojen ja europelien venyttyä pitkälle keski- ja loppukesään jäi huippujoukkueille taukoa vain muutama viikko ennen uuden kauden alkua. Lisäksi syksyn kalenteri on ahdettu täpötäyteen: maaottelutauoilla pelataan kahden maaottelun sijaan kolme peliä, Mestarien liigan syyskausi yritetään vetää läpi ylinopeusvauhtia ja kansallisissa sarjoissakin kahden ottelun viikkoja on todella paljon.

On selvää, että syksyllä huippujoukkueiden pelaajilla on niin armoton otteluruuhka, että palautumiselle jää vain hyvin vähän aikaa. Rasitus on armoton, ja jo pitkään on pelätty, että kauden aikana tullaan näkemään melkoisia loukkaantumissumia.

Viimeksi kulunut viikonloppu oli tällaisesta hälyttävä esimerkki, sillä huippupelaajien loukkaantumisia nähtiin kaikissa TOP 5-liigoissa. Kaikki vammat eivät välttämättä ankaraan ottelurasitukseen liity, mutta joku merkitys sillä voi olla. Ehkä isokin.

Bundesliigassa Bayern Münchenin Joshua Kimmich koki polvivamman ja Serie A:ssa Cristiano Ronaldo nilkkavamman. Real Madridin Karim Benzemalla ja PSG:n Thilo Kehrerillä oikuttelivat nivuset. Barcelonan Ansu Fati puolestaan joutui Kimmichin tavoin polvileikkaukseen.

Instant Foot ⚽️

@lnstantFoot
La liste des blessés majeurs du week-end est tout simplement flippante :

🇩🇪 Joshua Kimmich
🇵🇹 Cristiano Ronaldo
🇫🇷 Karim Benzema
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Trent Alexander-Arnold
🇪🇸 Ansu Fati
🇮🇹 Alessandro Florenzi
🇸🇳 Idrissa Gueye
🇫🇷 Aouar
🇩🇪 Thilo Kehrer
🇺🇾 Fede Valverde
🇮🇹 Moise Kean

😖

Liverpoolin laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold puolestaan joutui arviolta kuukaudeksi sivuun pohjevamman vuoksi. Alexander-Arnoldin loukkaantuminen kirvoittikin Liverpoolin valmentajan Jürgen Kloppin jälleen puhisemaan tarpeettoman ankarasta ottelurasituksesta ja liian vähäisestä ajasta lepoon, palautumiseen ja harjoitteluun.

– Jos jatkamme näin, niin toivottavasti ensi kesänä voidaan ylipäätään pelata EM-kisoja. Jos EM-kisat pelataan, niin katsotaan, ketkä pystyvät niihin osallistumaan, Klopp tuhahti BBC:lle Transfermarktin mukaan.

Maaottelutauon jälkeen Liverpool pelaa loppuvuoden aikana 11 kilpailullista ottelua vain viiden viikon aikana. Kloppille voi siis olla luvassa harmaita hiuksia jatkossakin.