Jos joku luuli ruotsalaiskärki Zlatan Ibrahimovićin uran olevan jo hiipumassa, voi nostaa kätensä pystyyn virheen merkiksi.

Viime kuussa 39 vuotta täyttänyt Ibrahimović pelaa huippukautta Milanin paidassa ja komeilee Serie A:n maalipörssin kärjessä kahdeksalla osumallaan.

Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj kertoo Ylen verkkosivuilla, että hän on huomannut ruotsalaisen pelaamisessa merkittävän muutoksen.

– Hän juoksee kentällä nykyään vähemmän ja keskittyy vain olennaisiin juttuihin. Ja hän tekee ne todella hyvin, sanoo pitkään Italian kentillä pelannut Hetemaj.

– Zlatanin aura huokuu kentällä. Hän haluaa olla dominoiva, eikä pelkää kontaktia. Hän kohtaan on iso arvostus Serie A:ssa, hän jatkaa.

Ylen jutussa myös valmentaja Toni Korkeakunnas kertoo huomanneensa samoja asioita. Hänen mukaansa ruotsalainen on taktisella puolella älykkäämpi kuin ennen ja ”vetää vähän happea eikä prässää tai säntäile kentällä turhaan”.

Ibrahimović on todennäköisesti hyötynyt siitäkin, että hän jätti maajoukkuepelit vuonna 2016. Vuosittainen ottelukuorma on jäänyt viime vuosina aiempaa pienemmäksi.

Ibrahimovićin huikea ura alkoi Malmöstä vuonna 1999. Hän on edustanut uransa aikana myös Ajaxia, Juventusta, Interiä, Barcelonaa, PSG:tä, Manchester Unitedia ja Los Angeles Galaxyä.