A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantanen Helmareille voiton tuoneesta ikimuistoisesta naamamaalistaan: ”Mulla ei ole mitään hajua, mitä sitten tapahtui”

© Kuva: Getty Images

Skotlannin Edinburghissa pelattiin tiistaina todennäköinen Helmarit-klassikko. Suomi ratkaisi ottelun edukseen lisäajan lisäajalla, kun A-maajoukkuedebyyttiään pelannut Amanda Rantanen pani pallon maaliin naamallaan vain minuutti kentälletulonsa jälkeen. 1-0-voitto varmisti Suomelle vähintään paikan EM-kisojen jatkokarsinnassa, mutta suora kisapaikkakin on jo erittäin, erittäin lähellä (lue raportti ottelusta).

22-vuotias Amanda Rantanen nousi mukaan Helmarien joukkueeseen vasta jälkikäteen Kaisa Collinin ja Juliette Kempin jäätyä ryhmästä pois. Maajoukkuekutsu tuli palkintona vahvasta kaudesta Kansallisessa Liigassa, sillä PK-35:n kapteeni oli kymmenellä maalillaan sarjan kolmanneksi paras maalintekijä.

Näin Rantanen kuvaili satumaista Helmareihin sisääntuloaan, joka jää epäilemättä monien jalkapalloihmisten mieliin pitkiksi ajoiksi.

– Mä muistan, että Emmillä (Alanen) oli pallo, ja mä näin, että hän pystyy syöttämään. Päätin vain, että ”nyt lähden juoksemaan”.

– Lähdin juoksemaan ja pallo tuli siihen hyvin. Näin, että veskari alkoi tulla lähemmäs. Ajattelin, että mun on pakko ottaa vielä yksi tatsi tähän. Siitä tatsista tuli vähän liian kova, ja sitten mä yritin vain sijoittaa.

– Mulla ei ole mitään hajua, mitä sitten tapahtui. Kai pallo osui mun päähän, ja meni siitä maaliin, häkeltynyt, mutta hyväntuulinen Rantanen naurahti.