25-vuotiaasta Glen Kamarasta on tullut kenties ensimmäinen pelaaja, joka piirretään Huuhkajien aloituskokoonpanoon. Kamara on pelaaja, jonka suoritustaso pysyy poikkeuksellisen korkeana ottelusta toiseen, ja jonka rauhallisuus tekee pelikavereista parempia.

On hyvin todennäköistä, ettei Skotlannin suurseura Rangers jää Kamaran uran suurimmaksi seuraksi, sillä suomalaista huhutaan säännöllisesti vielä kirkkaampien valojen keskelle. Sierraleonelaisten vanhempien poika on viettänyt jo yli puolet elämästään Isossa-Britanniassa, mutta hän syntyi Suomessa ja aloitti jalkapallouransa espoolaisessa Olarin Tarmossa.

The Athletic teki laajan jutun Glen Kamaran tähänastisesta urakaaresta. Siihen liittyy vahvasti myös sporttibaarissa kokkina työskentelevä Teemu Vihervirta, joka valmensi Kamaraa yli neljän vuoden ajan. Vihervirta kertoi lehdelle muistavansa hyvin, kuinka seitsemänvuotias Kamara tuli ensimmäistä kertaa joukkueen harjoituksiin koulukaverinsa tuomana.

– Hän halusi nähdä, millaisia futistreenit olivat ja liittyi sitten mukaan. Oli helppo nähdä heti, että hän oli parhaista paras, Vihervirta muisteli.

Vaikka Kamara ei aikuisten tasolla maaleja syljekään, vaan kunnostautuu enemmän pallonriistäjänä, oli tilanne vielä junioreissa toinen. Vihervirta kertoikin hauskan anekdootin Kamaran uran startista.

– Lupasin pojille ensimmäisessä pelissämme, että ostan jokaiselle pullon Coca-Colaa, jos he voittavat pelin. Glenny lupasi, että he tekevät sen. Hän teki itse viisi maalia.

– Hän oli ujo poika, mutta kentällä kuin kotonaan. Hän tiesi tismalleen, mitä tehdä. Jos olimme kaksi maalia tappiolla, sanoin hänelle, että meidän pitää tehdä kolme maalia, ja niin hän tekikin.

[readmore from=kamara-glen]

Kamaran äiti piti huolta Glenistä ja hänen pikkusiskostaan, eikä perheellä ollut paljon rahaa. Jossain vaiheessa Vihervirtakin huomasi tämän.

– Kuulin hänen perhetilanteestaan vasta vuoden tai kaksi myöhemmin. Hän tuli treeneihin aina kaverinsa äidin autolla, mutta huomasimme, ettei hän pystynyt maksamaan kuukausimaksuja. Päätimme avustaa häntä, eikä se ollut meille mikään ongelma.

– En edes tiedä, tiesikö hän siitä itse, sillä hän oli silloin vasta nuori. Luulen, että hän arvostaisi sitä nyt, Vihervirta totesi.

Nyt Kamara on pannut myös hyvän kiertämään, sillä hän on perustanut myös oman jalkapalloakatemiansa, joka kantaa nimeä First Steps.

LUE MYÖS: