Suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen on noussut Bundesliigan sarjakärkeen, kun kautta 2020-2021 on pelattu pyöreästi kolmasosa. Sarjan 11. kierros päättyi Werkselfin 3-1-voittoon Hoffenheimista.

Leverkusen ja Wolfsburg ovat Bundesliigan ainoat tappiottomat joukkueet. Leverkusenilla on kuitenkin voittoja seitsemän Wolfsburgin viiteen verrattuna, ja se nousi sunnuntaina Bayern Münchenin ja RB Leipzigin edelle. Leverkusenille sarjan kärkipaikka on ensimmäinen sitten syyskuun 2014.

Manuel Veth

@ManuelVeth
Don't jinx it they said.... Bayer Leverkusen are now top of the #Bundesliga table 👀 (Table via @Transfermarkt)

Leverkusen johti ottelua avausjakson jälkeen jo 2-0 Leon Baileyn kahdella maalilla. Jamaikalainen vietti siten neljän maalin viikkoa, sillä hän osui kahdesti myös torstaina Slavia Prahaa vastaan.

Christop Baumgartnerin vajaasta kahdestakymmenestä metristä laukoma kaunis kaukolaukaus takanurkkaan toi Hoffenheimin maalin päähän 50. peliminuutilla, mutta nuoren Florian Wirtzin maali viisi minuuttia myöhemmin vei Leverkusenin taas kahden maalin karkumatkalle.

Leverkusenin toinen puoliaika helpottui huomattavasti siitä, että vierailta ajettiin kaksi pelaajaa suihkuun. Ensin punaista näki Florian Grillitsch, jonka 65. minuutin raju taklaus takaapäin johti miehen toiseen varoitukseen. Vajaa varttitunti myöhemmin oli vuorossa Stefan Posch, jonka toinen varoitus tuli täysin turhasta käsivirheestä keskialueella.

[readmore from=Bundesliiga]

Hoffenheimin pyristely loppui jo noihin kahteen ulosajoon, mutta lisäajalla kotijoukkue sai tilaisuuden vielä neljänteen maaliin, kun tuomari komensi pilkulle Haavard Nordtveitin käsivirheen jälkeen. Lucas Alario ei erehtynyt, ja niinpä Hoffenheim sai lähteä kotimatkalle kolmen maalin tappio niskassaan.

Lukas Hradeckylla ei ollut tänään vaikein pelinsä, mutta hänelle tilastoitiin kuitenkin kolme torjuntaa.