Portugalin maajoukkueen ja Juventuksen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo toivoo pelaavansa huipulla vielä pitkään, vaikka hänelle tulee helmikuussa mittariin 36 vuotta.

Ronaldo on niittänyt mainetta ja menestystä yli 15 vuoden ajan, mutta hänellä riittää yhä motivaatiota. Portugalilaistähti johtaa parhaillaan Serie A:n maalipörssiä 12 osumallaan, ja hän on enää seitsemän maalin päässä Iranin Ali Daeista, jolla on kautta aikain eniten maaleja (109) miesten maajoukkuetasolla.

– Iällä ei ole väliä. Mieli on tärkein, sanoi Ronaldo.

– Sillä ei ole väliä, onko Cristiano Ronaldo hyvä. Kukaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Minä elän tässä hetkessä.

– Tällä hetkellä minun on hyvä olla. Olen iloinen, tunnen oloni teräväksi ja olen hyvässä paikassa elämässäni. Toivon, että voin pelata vielä monta, monta vuotta, mutta ei sitä koskaan tiedä.

– Tämä on jalkapalloa. Kukaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Kun puhun nuorille pojille, sanon aina, että ”nauttikaa tästä hetkestä”, koska ikinä ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan. Näen tulevaisuuden todella, todella kirkkaana, joten olen iloinen siitä.

Ronaldo on saavuttanut seuratasolla lähes kaiken mahdollisen, ja Portugalin paidassa hän on juhlinut myös EM-kultaa. Portugalilaistähti haaveilee vielä maailmanmestaruudesta, johon hänellä on seuraava mahdollisuus Qatarin kisoissa vuonna 2022.

– Kaikki on mahdollista, mutta on oltava myös realistinen.

– Olen voittanut [pokaaleja] jokaisessa edustamassani seurassa, mutta maailmanmestaruus on unelmani.

Lähteet: BBC, Marca